Netflix'in büyük yürüyüşü devam ediyor!

Yayınladığı diziler ve filmler olumsuz eleştiriler alsa da dijital yayın platformu Netflix, 2024'ü üçüncü çeyreğinde abone sayısını 5 milyon daha artırdı.

Netflix'in büyük yürüyüşü devam ediyor!

Netflix, darphane gibi para basmaya devam ediyor. Akış devinin yayın hizmeti, 2024'ün üçüncü çeyreği için bir kez daha sağlam mali rakamlar yayınladı.

Şirket, 2024'ün 3. çeyreğinde beklentilerin ötesinde, 5,07 milyon yeni ücretli abone kazandığını açıkladı. Netflix'in şu anda 282,72 milyon küresel abonesi var. Bu aboneliklere bağlı tüm izleyenlerin sayılarını hesaba kattığınızda, dünya çapında 600 milyondan fazla izleyicisi bulunuyor.

Netflix, mali raporunda çeyrekte 9.825 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtti. Bu, bir yıl önceki aynı dönemde elde ettiği 8.542 milyar dolarlık gelirden daha yüksek. Çeyrek yılda elde ettiği net gelirse 2.364 milyar dolar. Bu da bir yıl önceki 1.677 milyar dolarlık net gelirden daha yüksek. Tüm bu sayılar finansal yatırımcıların beklentilerinin ötesinde olduğu için şimdi şirketin hisselerinde de önemli bir değerlenme olması bekleniyor.

Şirket ayrıca ücretli üyeliği olan kişilerin günde ortalama iki saatten fazla bir süreyi içerik seyrederek geçirdiğini de belirtti.