Netflix belgeselininin yazarına göre dünyada en uzun yaşayan insanların 4 ortak sırrı var

İnsanlar artık her zamankinden daha uzun yaşamanın yollarını arıyor. Yazar Dan Buettner ise 15 yıldır dünyanın uzun ömürlü insanlarının yaşadığı toplulukları inceliyor ve bu konuda ipuçlarının peşine düşüyor.

Dünyanın en uzun yaşayan insanlarının 4 ortak sırrı

Netflix'te yayınlanan 100 Yıl Yaşamak: Mavi Bölgelerin Sırları belgeselinde yazar Dan Buettner, insanların olağanüstü uzun hayatlar yaşadığı beş topluluğu keşif turuna çıkıyor. Buettner 100 yaşa kadar yaşama oranının en yüksek olduğu beş 'Mavi Bölge'ye seyahat ediyor.

5 mavi bölge şöyle:

#Okinawa, Japonya
#Sardunya, İtalya
#Loma Linda, Kaliforniya, ABD
#İkaria, Yunanistan
#Nicoya, Kosta Rika

Bu bölgelerde yaşayanlarla görüşen Buettner, beş Mavi Bölgede yaşayan insanların bazı ortak noktalarını buldu.

DÜNYANIN EN UZUN ÖMÜRLÜ İNSANLARININ 4 ORTAK NOKTASI

Buettner CNBC'nin haberine göre dünyanın en uzun ömürlü insanlarının sağlık ve mutluluk için yaptığı 4 şeyi şöyle sıralıyor:

1-Doğal şekilde aktif yaşam: Bu bölgelerdeki insanların çoğu genellikle bir yerden bir yere yürürler. Elleriyle bir şeyler inşa ederler ya da bahçe işleriyle uğraşırlar. Buettner belgeselde, bu düşük yoğunluklu fiziksel aktivite örneklerinin Mavi Bölge sakinleri için egzersiz yapmaktan daha değerli olduğunu, çünkü günlerinin büyük bölümünde aktif kaldıklarını belirtiyor.

2-Hayata karşı olumlu bir bakış açısına sahipler: Mavi Bölgelerdeki insanlar genellikle hayata iyimser bir bakış açısıyla bakıyorlar. Makaleye göre dini, manevi, spiritüel bir inançla hayata karşı iyimser bir bakış açısı kazanıyorlar. Mavi Bölgelerin sakinleri gerçek amaçlarını keşfediyor ve bunu hayata devam etmek için yakıt olarak kullanıyorlar.

3- Beslenme: Birçok Mavi Bölge sakini çoğunlukla sebze, meyve, kuruyemiş ve tatlı patates gibi yumrulardan oluşan bitki temelli diyetler uyguluyor. Ayrıca genellikle ölçülü beslenmeyi tercih ediyorlar, yemek konusunda aşırıya kaçmıyorlar. Birçok Mavi Bölge bahçeciliğe öncelik verdiğinden, genellikle doğrudan kaynağından taze yiyecekler tüketebiliyorlar.

4- İlişkilere değer verirler: Bu bölgelerdeki insanlar aileye değer veriyor, aileleriyle vakit geçirmeyi tercih ediyorlar. İlişkiler onlar için önemli. İlişkilerini geliştiriyorlar. Doğru sosyal çevreye sahipler. Doğru arkadaşlara sahip olmak yanlış şeylerden kaçınmalarına yardımcı oluyor.