Netflix'in 2020'de iptal ettiği dizi halen unutulmadı

Geçen yıllara rağmen, Netflix'in 2020'de iptal ettiği dizisi The Society'nin devamı için gelen talepler azalmadan devam ediyor.

Netflix'in 2020'de iptal ettiği dizi halen unutulmadı

Netflix dizilerinin kayda değer bir kısmı, yaratıcılarının hikayeyi istedikleri şekilde sonuçlandırmasına imkan tanınmadan sonlandırılıyor. Ancak Mayıs 2019’da başarılı bir başlangıç yapan gençlik bilim kurgu draması The Society, aynı yılın Temmuz ayında ikinci sezonu için yeşil ışık almıştı. Yine de dizi, nadir bir durumla karşılaştı. Yeni sezon çalışmalarına Mart 2020’de başlaması planlanıyordu ancak COVID-19 salgını bunu imkansız hale getirdi. Ne yazık ki Netflix, birkaç ay sonra diziyi sonlandırmaya karar verdi.

Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen hala Netflix’in diziyi geri getirmesi ya da hikayenin bir şekilde devam etmesi için yoğun bir istek bulunuyor. Kısa bir süre önce Variety ile yaptığı bir röportajda, The Society’nin yaratıcısı Christopher Keyser’in de bu hareketin bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Keyser, bu Mayıs ayında Variety’ye “Bu normal bir iptal değildi” dedi ve devam etti: “Bu seyircinin olmaması ya da artık diziye inanmamamızla ilgili değildi. Diziyi çekebildiğimiz bir yılda hepimizin hayatını değiştiren küresel bir kriz yaşandı. Gerçekten sevdiğimiz ve hazır olduğumuz bu şeyin kaybını şimdiye kadar yaptığım her şeyden daha fazla hissediyorum. Bu, dizide birlikte çalıştığım yazarlar ve Marc Webb için de geçerli. Hareketin ortasında durmuş gibi bir his var ama diğer tarafta neler olacağının çoğunu biliyorduk. Ayrıca seyircilerin bize ulaşıp sürekli ‘Neler olduğunu anlatın. Ne zaman geri gelecek?’ demesiyle ilgili duygusal bir durum da var.

Keyser, kendisinin ve ekibinin finalden sonra devam edecek bir çizgi roman yayınlamaya yaklaştıklarını ancak yayıncının iflas ettiğini de açıkladı.

Keyser, kendisinin ve ortaklarının The Society’yi geri getirmeyi hala sıklıkla tartıştıklarını söylüyor. Bunun gerçekleşeceğinden emin değil ama hayranların “hala bundan etkilendiğini ve sorulara yanıt istediğini” biliyor ve bunun kendisini de etkilediğini söylüyor.