Netflix desteklemeyen TV'lerde Netflix nasıl izlenir?

Netflix, artık eskidiklerini ve yeni Netflix uygulamasını çalıştırmak için yeterli olmadıklarını söyleyerek bazı televizyonların eski modellerine desteğini kesiyor. Ama bu her şeyin sonu değil. İşte desteklenmeyen televizyonlarda Netflix izlemenin yolları.

Netflix'i desteklemeyen TV'lerde Netflix nasıl izlenir?

Netflix, belirli TV modellerine yönelik desteği zaman zaman sonlandırıyor. Bu da, Netflix uygulamasının artık bu TV'lerde çalışmayacağı anlamına geliyor. Performans ihtiyaçları ve sınırlı yazılım yetenekleri, akış devini bunu yapmaya zorlayan şartlar olarak öne çıkıyor.

Eğer sizin de TV'niz Netflix desteğini kaybettiyse ya da kaybetmek üzereyse, bu her şeyin sonu değil. Biraz uğraşla TV'nizde Netflix izlemeye devam edebilirsiniz. İşte bunu yapmanın 3 yolu...

1. İkinci bir dijital cihaz ve HDMI kablosu

Netflix eski TV modellerine verdiği desteği sonlandırıyor olsa da, HDMI kablosuyla ve ayrı bir cihazla (dizüstü bilgisayar, Blu-ray, DVD oynatıcı, tablet, akıllı telefon gibi) TV'nizde Netflix izlemeye devam edebilirsiniz. Netflix'te eğlenceyi ayrı bir cihazdan yayınlamak için şunlara ihtiyacınız var:

1.Bir HDMI kablosu. Kullanabileceğiniz çeşitli HDMI kablo türleri vardır. HDMI kablosunun her iki cihazı da bağlayacak kadar uzun olduğundan emin olun.
2.Dizüstü bilgisayar, iPad veya tablet, Blu-ray oynatıcı, oyun konsolları içeren bir bağlantı cihazı.
3. TV veya monitör gibi görüntüleme cihazı.

Cihazlarınızı HDMI kablosunu kullanarak bağlayın, girişi seçin ve Netflix akışını başlatın; bu kadar basit. Örneğin, laptopunuzda, Netflix uygulamasını başlatıp, ekranınızı HDMI kablosuyla, televizyona yansıtın ve Netflix'i dev ekranda seyretmeye devam edin. Aslında bu yöntemle, laptopunuzdaki pek çok uygulamayı, hatta YouTube gibi servisleri de büyük ekrana yansıtabilirsiniz.

2. Screen Mirror özelliğini kullanın

Pek çok akıllı TV'de, Screen Mirror özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde, telefonunuzdaki tabletinizdeki hatta laptopunuzdaki görüntüyü, kablosuz ağınızı kullanarak televizyona aktarabilirsiniz.

1.Televizyonunuzu açın.
2. Ayarlar menüsüne girin.
3. Tüm Ayarlar seçeneğine tıklayın.
4. Ekran Yansıtma, Ekran Paylaşımı veya AirPlay düğmesini bulun ve açmak için seçin. Artık bu özelliği destekleyen dijital cihazlarınızla, televizyona görüntü aktarabilirsiniz.

3. Chromecast, Apple TV ve Amazon Fire TV Stick gibi bir donanım kullanın

Akıllı televizyonunuzun artık eskidiğini ve işlemcisinin yavaşladığını düşünüyorsanız veya televizyonunuz akıllı değilse, Google Chromecast gibi bir cihazı televizyona bağlayarak, onu en güncel akıllı televizyon yeteneklerine kavuşturabilirsiniz. Bu cihaz üzerine yükleyeceğiniz Netflix veya diğer uygulamaları televizyonunuzda kolayca çalıştırabilirsiniz, hatta cihazın Screen Mirror özelliğini de kullanabilirsiniz.