Netflix, yeni hamlesiyle oyunlar konusunda şakası olmadığını kanıtladı

Netflix, yeni dijital oyun dağıtım servisi veya dev bir oyun yapımcısı olmak mı istiyor? "Oyun başkanı" sıfatıyla işe aldığı önemli isim, bu sektörün en deneyimli isimlerinden biri ve herkese bu soruyu sordurtuyor.

Netflix, yeni hamlesiyle oyunlar konusunda şakası olmadığını kanıtladı

Netflix, hızla genişleyen oyun çalışmaları için dev bir adım daha attı ve piyasada ses getirecek yeni bir lider buldu.

Şirket, Epic Games'in eski yöneticisi Alain Tascan'ı yeni oyun başkanı olarak işe aldı. Tascan, Netflix'e katılmadan önce Epic Games'te oyun geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısıydı. Bu görevde, şirketin Fortnite, Lego Fortnite, Rocket League ve Fall Guys gibi son derece başarılı oyunlarından bazılarını geliştiren ekipleri yönetti.

Şirket ayrıca yaratıcı tarafta da yetenekleri işe alıyor. Netflix, 2021'de oyun projesini başlattığından bu yana Night School, Boss Fight, Next Games ve Spry Fox gibi önemli bağımsız stüdyoları satın aldı ve çok sayıda beğenilen bağımsız oyunu mobile taşıdı.

Netflix yöneticileri, ikinci çeyrek kazanç raporunda, şu anda geliştirilmekte olan 80'den fazla oyun olduğunu ve bunun yaklaşık 100 başlıktan oluşan mevcut oyun kütüphanesini neredeyse ikiye katlayacağını açıkladı.

Netflix AAA oyun şirketine mi dönüşmek istiyor?

Netflix şimdilik televizyon/tablet uygulaması üzerinden oynanan oyunlarla, izleyicilerini ekran karşısında, Netflix uygulaması içinde daha fazla zaman geçirtmeye odaklı çalışıyor olsa da, şirketin oyun piyasasındaki yüzlerce milyar dolarlık pastadan pay almak için gerekli alt yapıyı kurduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Bu gidişle Netflix'in, EA veya Ubisoft gibi dev oyun şirketlerine rakip olmaya karar vermesi hiç şaşırtıcı olmayabilir.