Netflix yine bir şeyler deniyor: Bu seferki test oyunlarla ilgili...

Netflix, oyuncular için mobil oyunlarında kullanabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Netflix yine bir şeyler deniyor

Netflix, kullanıcıların platformda yayınlanan oyunları oynarken oluşturabilecekleri ve herkese açık olarak görüntüleyebilecekleri oyuncu etiketlerini test ediyor. Bu seçenek, Netflix kullanıcılarının kendi etiketlerini kullanarak kendilerini göstermelerini ve diğer kullanıcıları oyunlara davet etmelerini, skor sıralamasında nerede olduklarını sergilemelerine imkan verecek.

Netflix oyuncu etiketleri, aynen oyunlardaki kullanıcı adları gibi benzersiz olmalı ve kullanıcı bu etiketleri tanımlarken Netflix tarafından otomatik olarak bir kontrol gerçekleştiriliyor.

Oyuncu etiketi seçiminde, uygulama içinde bir mesaj görüntüleniyor ve oyuncu etiketinin benzersiz olması gerektiği, profil simgenizin ve oyuncu isminin diğerleri tarafından görülemeyeceği belirtiliyor. Oyuncu etiketini istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. Netflix bu oyuncu etiketlerinin diğer kullanıcılarla oyun oynarken veya onları bir oyuna davet ederken kullanılacağını belirtiyor. Ayrıca istediğiniz kullanıcıların çevrimiçi olup olmadığını da görebileceksiniz.

Bu yeni özellik, oyunların içinde bir tür sosyal medya deneyimi sağlamak için düşünülmüş.

Netflix sözcüsü Kumiko Hidaka, Netflix'in geçtiğimiz ay Into the Breach, Bowling Ballers, Heads Up! ve Mahjong Solitaire dahil olmak üzere belirli oyunlarda oyun etiketleri sunmaya başladığını doğruladı. Netflix'in bu seçeneği tüm oyunlara ne zaman genişleteceği ise henüz belli değil. Firmanın 2022 sonuna kadar toplam 50 oyunda bu hizmeti sunmayı planladığı iddia ediliyor.