Netflix, mobil oyun dünyasına sığmadı: Akış devinden yeni bir AAA PC oyunu geliyor

Mobil oyunlar Netflix'e yetmedi: Akış devi, şimdi de PC oyuncuları için iddialı bir PC oyunu üzerinde çalışıyor.

Netflix'in yeni sürprizi: PC'ler için AAA oyun geliştiriyorlar

Netflix, bir yılı aşkın bir süre önce abonelerine hiçbir ek ücret almadan sunduğu mobil oyunlarla oyun pazarına giriş yapmıştı. Stranger Things gibi bazı oyunlar Netflix’in popüler dizi markaları ile bağlantılı olsa da, mobil uygulamadaki seçimin çoğunluğunun akış devinin kütüphanesindeki dizi ve filmlerle bir bağlantısı bulunmuyor.

Netflix, zamanla mobil oyun kitaplığını genişletti, bir oyun stüdyosu satın aldı ve bir bulut oyun hizmeti başlatma planlarını açıkladı. Şirket, tüm bu çabalarına ek olarak şimdi de bir AAA, yani üst seviye bir PC oyunu üzerinde çalışıyor.

Akış devi, son zamanlarda web sitesinde Netflix Games Studios için çok sayıda iş ilanı yayınladı. Açık pozisyonlarda tecrübeli oyun ve teknik yöneticiler, kıdemli yapımcılar, canlı servis analistleri ve baş mühendisler yer alıyor.

İlanlardan bazıları, projeyi üçüncü şahıs RPG türünde "yepyeni bir PC oyunu" olarak tanımlıyor. Görünüşe göre oyun Unreal Engine üzerine inşa edilecek. Ayrıca, şirketin "Netflix filmlerine / dizilerine layık" bir oyun anlatımı yazmak istediğini belirten bazı ilanlarla medya bağlantılarına da atıfta bulunuluyor. Oyun direktörü rolü, diğer medyalara genişledikçe oyunun hikayesinin gerçek kalmasını sağlamakla görevliyken, canlı hizmet analisti canlı hizmet ve oynaması ücretsiz yönleri tasarlamaktan sorumlu olacak.

Netflix Games Studio geçtiğimiz ay kuruldu ve eski Overwatch idari yapımcısı Chacko Sonny tarafından yönetiliyor. Bununla beraber henüz stüdyonun çok yeni olduğunu ve bu nedenle bu planların somut bir şeye ne zaman dönüşebileceğinin tahmininin çok zor olduğunu unutmakak lazım.