Netflix uygulamasına yeni bir HDR düğmesi gelebilir

AssembleDebug ve Android Authority'nin ortaya çıkardığı yeni bir Netflix özelliği, HDR ve SDR içerikler arasında geçiş yapabilmeye imkan tanıyabilir.

Netflix uygulamasına yeni bir HDR düğmesi gelebilir

Netflix, daha sürükleyici bir izleme deneyimi sağlamak için HDR dahil olmak üzere yüksek kaliteli video seçenekleriyle çeşitli içerikler sunarak yayın dünyasında önemli bir yer edindi. Ancak yayın devinin HDR destekli içerikleri izleyen kullanıcılara sunmadığı bir şey var; HDR'ı etkinleştirme veya devre dışı bırakma seçeneği.

Neyse ki şirket bunun farkına varmış olacak ki, kullanıcılara Android cihazlarda görüntüleme ayarları üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek yeni bir özelliği test ediyor. AssembleDebug ve Android Authority, test aşamasında olan bir HDR geçiş düğmesi bulduğunu paylaştı. Bu düğmenin, Android cihazlarda HDR ve SDR arasında geçiş yapılmasına olanak sağlayacağı düşünülüyor.

Bir Dolby yöneticisinin belirttiğine göre, bant genişliği üzerinde çok büyük bir etkisi olmasa da HDR içerikler aynı çözünürlükte SDR'ye kıyasla yaklaşık yüzde 5 ila yüzde 10 ek yük getirebiliyor. Ayrıca canlı renkler ve derin gölgeler bazı izleyicileri cezbediyor olsa da uzun süre boyunca artan parlaklık bazı kullanıcıları rahatsız edebiliyor.

Netflix, video çok karanlık veya parlaksa cihazın HDR ayarlarının değiştirilmesini öneriyor. Ayrıca, yüksek dinamik aralığa sahip film ve dizileri izlemek için HDR özellikli ekranlar gerekiyor, bu nedenle kullanıcının cihazında bu özellik yoksa özelliği devre dışı bırakmak pil ve bant genişliği tasarrufu sağlayabilir.

Netflix'in gelecekteki bir güncellemede geçiş düğmesini getirip getirmeyeceği resmi bir açıklama olmadığı için henüz belirsiz. Ama her zaman olduğu gibi, "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" diyebiliriz...