Netflix'in büyük ümitlerle başlattığı hizmeti, abonelerin yüzde birinin bile dikkatini çekmedi

Netflix, büyük bir iddia ile başlattığı oyun hizmetinden beklediğini alamadı. Açıklanan rapora göre oyunlar, Netflix abonelerinin neredeyse hiç dikkatini çekemedi.

Netflix'in yeni hayal kırıklığı: Abonelerin sadece yüzde biri...

Apptopia'nın verilerine göre, Netflix abonelerinin sadece %1'den azı hizmetin sunduğu oyunları oynuyor. Akış firması, mobil oyun platformunu geçen yıl Kasım ayında hizmete sundu ve o zamandan beri oyun yelpazesini genişletiyor. Şirket bu oyunların, müşterilerin platforma abone olmasını ve rekabetin kızışmasıyla hizmeti daha çekici hale getirmesini umuyordu.

Bu çabalara rağmen, 221 milyon Netflix abonesinin %1'inden daha azı oyunları oynadığı için Netflix abonelerinin Netflix'in oyun tarafını çok fazla önemsemediği görülüyor. Toplamda 23,3 milyon kez oyun indirildi ve ortalama 1,7 milyon günlük kullanıcıya ulaştı.

Bu düşük oyuncu sayılarına rağmen Netflix, birkaç farklı oyunda dizileri ile bağlantı kuruyor. Dizilerle ilgili iki Stranger Things oyunu bulunuyor ve bir Netflix dizisi olması beklenen Exploding Kittens adlı bir oyun da listelerde yer alıyor. Ayrıca The Queen's Gambit'e dayalı bir satranç oyunu da eklendi.

Netflix'in oyun platformu henüz bir yaşından küçük olmasına rağmen kütüphanesini genişletmeye ve oyuncu tabanını oluşturmaya devam ediyor. Dizi ve film izlemek için gerçekten orada olan tüm Netflix müşterilerine hitap etmesi pek olası gözükmüyor, ancak gelecekte hizmetin mevcut aboneleri korumasına ve daha fazla insanı abonelik satın almaya ikna etmesine yardımcı olacak kadar büyüyebilir.