Netflix, temel plan abonelerinin aboneliklerini iptal ediyor

Netflix, ABD, İngiltere ve Kanada'daki kullanıcıların abonelik ücretiyle reklamsız dizi izleyebilecekleri temel aboneliklerini iptal etmeye başladı. Artık Netflix izlemek çok daha yüksek ücretli olacak veya can sıkıcı reklamları izlemek zorunda kalacaksınız. Peki bu plan Türkiye için geçerli mi?

Netflix, temel plan abonelerinin aboneliklerini iptal ediyor

Geçen yıl ABD, İngiltere ve Kanada'daki yeni aboneler için en ucuz reklamsız planına yeni abone almayı iptal eden Netflix, mevcut aboneleri de artık Temel plandan çıkarmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Basic plan üyeleri Netflix'ten planın sonlandırıldığını ve yeni bir plan seçmeleri gerektiğini, aksi takdirde aboneliklerinin iptal edileceğini bildiren mesajlar aldılar. Reddit'teki bir şikayete göre, bir kullanıcı yeni bir planla yeniden abone olana kadar TV uygulaması üzerinden Netflix'e erişim sağlayamadı.

Televizyon ekranında çıkan uyarı ise şöyleydi: "Netflix izlemek için son gününüz 13 Temmuz. İzlemeye devam etmek için yeni bir plan seçin, Temel planınız iptal edildi, ancak kolayca yeni bir plana geçebilirsiniz. Planlar, yükseltilmiş özelliklerle sadece 5,99 dolardan başlıyor."

Zenginseniz daha fazla ödeyeceksiniz

Netflix, ABD, Kanada ve İngiltere'deki "zengin" izleyicilerinden "daha fazla para" ödemelerini veya hem para ödeyip hem de reklam izlemelerini istiyor.

Bu ülkelerdeki yeni abonelik planları şöyle: Reklamlı Standart abonelik ayda 6,99 ABD doları... Yani hem para ödüyorsunuz, hem de hala reklam izlemek zorundasınız. Üstelik tüm dizi ve filmlere erişiminiz de olmuyor. Reklamsız Standart plan aylık 15,49 ABD doları iken, Premium plan aylık 22,99 ABD doları ve bu seçenekte Ultra HD video kalitesi bulunuyor.

Türkiye'de ise reklam izlemeli bir seçenek bulunmuyor. 720p görüntü kalitesi sunan Temel plan 120 TL, 1080p Standart abonelik 177 TL ve 4K (Ultra HD) + HDR imkanı sunan seçenek 230 TL aylık ücretle satılıyor.