Netbook'la gelen tehlike!

Netbook'lar her gün biraz daha yaygınlaşıyor; ama beraberinde ciddi bir de sorun ortaya çıkıyor...

Netbook'la gelen tehlike!

2007 yılında ilk kez piyasaya çıktığı andan beri Netbook olarak bilinen, düşük donanım özelliklerine sahip ve özellikle webde sörf yapmak için tasarlanmış bilgisayarlar çok büyük ilgi gördüler. Asustek'in öncülüğünü yaptığı Netbook, kısa sürede Dell, Acer, Lenovo ve Hewlett-Packard gibi üreticilerin de ilgisini çekti. Özellikle krizle birlikte, fiyatları 500 TL civarlarında dolaşan Netbook'lar büyük ilgi görmeye başladılar. Diğer yandan pek çok yeni kullanıcı da Netbook'lar sayesinde kişisel bilgisayar sahibi oldu.

Fakat uzmanlar, genellikle tecrübesiz bilgisayar kullanıcıları tarafından tercih edilen Netbook'ların hacker ve virüslerin en kolay hedefi haline geldiğini iddia ediyorlar. Ayrıca fiyatları düşük tutmak amacıyla bilgisayarlara güvenlik yazılımları yüklemeyen üreticilerin, kendilerini internetteki sayısız tehditten korumayı bilmeyen kullanıcıları daha da zor durumda bıraktığı söyleniyor.

Bu yıl içerisinde toplam 21 milyon Netbook'un satılacağı ve tüm PC pazarının %4'ünün Netbook'lardan oluşacağı ön görülüyor.

Okuyucu Yorumları