Nesli tükenen goril Facebook'ta

Facebook'ta türlü mahlukatı arkadaş listenize eklemiş olabilirsiniz, ama bunu değil!

Facebook'tan kıllı arkadaş

Facebook'tan insan manzaraları: CHIP Online'ın Facebook analizi için buraya tıklayın...

Facebook üzerinden her türden arkadaşınız olmuş olabilir. İnsanlar kedileri ve köpekleri için bile hesap açıp size bu hayvanların arkadaşlık teklifini gönderebiliyor. Şimdi Facebook üzerinden bir goril, arkadaşlık teklifleri gönderiyor!

Uganda'da nesli tükenen dağ gorillerinden biri olan Muhozi, Uganda Vahşi Yaşam Amirliği'nin başlattığı bir kampanyada online oluyor. Dünya üzerinde sadece 740 tane kalan bu gorillerden 380 tanesi Uganda'da yaşıyor. Kalanlar da Uganda'dan Kongo'nun savaşın tahrip ettiği topraklarına doğru Virunga dağ sırasında yaşıyor.

Kişisel özellikleri Facebook'tan takip edin...

Kişisel özellikleri Facebook'tan takip edin...

2.1 metre boyunda ve 180 kilo ağırlığındaki bu güçlü yaratıklar etleri için öldürülüyor, odun için evlerinden ediliyor ve çatışmalardan zarar görüyor. Korucular otomatik silahlarla onları korumaya çalışıyor. Her yıl gorilleri görmek için 10.500 turist Uganda'yı ziyaret ediyor. Parka giriş ücreti tam 500 dolar! Uganda bu sayede geçen yıl 600 milyon dolar kazandı ve bunun yüzde 90'ı goril turizmindendi.

Facebook, Myspace ve Twitter üzerinde yürütülecek kampanyada, en az bir dolar bağış yapan herkes bu gorili arkadaş edinecek. Toplanan parayla daha fazla silahlı korucu tutularak gorillerin nesli ve toprakları korunacak. Kullanıcılar insanlara alışkın gorillerden istediklerini dost olarak ekleyebilecekler. Bu sayede o gorilin kişisel özelliklerini, ailesini ve sosyal ilişkilerini Facebook üzerinden takip edebilecekler.

Okuyucu Yorumları