"Neden iPhone 16 alacaksınız?" sorusuna verilen şaşırtıcı yanıtlar

Yeni bir araştırmaya göre, iPhone 16 satın almayı düşünenlerin çoğu tek bir basit nedenden dolayı yükseltme yapacak. Ve bu neden, düşündüğünüz gibi yeni özellikler değil.

"Neden iPhone 16 alacaksınız?" sorusuna verilen şaşırtıcı yanıtlar

Apple’ın 9 Eylül’deki lansman etkinliği hızla yaklaşırken, pek çok kişinin yeni iPhone’lara geçiş yapmak isteyeceği rahatlıkla tahmin edilebilir. Yeni bir çalışma ise, iPhone 16 almayı düşünenlerin neden bu tercihi yaptığı inceledi.

Piyasa araştırma kuruluşu CIRP’nin yeni raporu, katılımcılara neden yeni bir iPhone’a yükseltme yaptıklarını (Haziran 2024'e kadar olan yıl içinde) soran anketin sonuçlarını ortaya koydu. İnsanların %44’ü tarafından seçilen bir numaralı neden, mevcut telefonlarının “eski kalmış” olmasıydı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu cevabı verenlerin büyük kısmını iPhone 8 serisi ve birinci nesil iPhone SE telefonların sahipleri oluşturuyor. Yani, iPhone 16 alıcılarının önemli bir kısmının daha yeni modellerden ziyade bu modellerden gelmesi beklenebilir.

Benzer bir şekilde, yükseltme için katılımcıların %29’unun seçtiği en popüler ikinci neden, mevcut telefonlarının kaybolması / kırılması / çalınmasıydı.

Başka bir deyişle, iPhone kullanıcılarının toplamda %73’ü, telefonlarını yükseltme kararını yeni ve harika özelliklerden dolayı değil, mevcut durumlarının zorlaması sebebiyle alıyor.

Ankete katılanların yalnızca %18’i “yeni özellikler” elde etmek için iPhone’larını yükselttiklerini söyledi ve bunun şaşırtıcı derecede düşük bir oran olduğu söylenebilir.

iPhone 16’nın Eylem düğmesi, Çekim düğmesi ve Apple Intelligence gibi yapay zeka destekli pek çok özelliği ile çekici olması beklendiği düşünülürse, bu oranın Apple için çok iyi gözükmediği söylenebilir. Elbette telefonun lansmanı yapıldıktan sonra bu oranlar değişebilir ve daha yeni modellerden daha fazla kullanıcının yeni iPhone’a geçiş yaptığını görebiliriz.

Artık muazzam donanım iyileştirmelerinin yavaşlamasının da etkisiyle telefon kullanıcıların telefonlarını daha uzun bir süre boyunca kullanmaya devam ettiklerini görüyoruz. Ayrıca iPhone’ların değerlerini koruması ve dikkat çekici takas seçenekleri de Apple’ın kullanıcıları elinde tutmasına yardımcı oluyor ve iPhone 16’nın, çok sayıda Android kullanıcısını bu ekosisteme çekmesi bekleniyor.