Ne olacak bu Windows 8'in hali?

"Windows 8 bomba gibi geliyor" haberlerinden sonra gelen bu son haber, Microsoft'un tadını kaçıracak

Ne olacak bu Win 8'in hali?

Microsoft'un Windows 8'den beklentileri büyük; özellikle de tablet PC alanında... Ama market araştırmalarıyla tanınan ünlü analiz şirketi Forrester'a göre, yazılım devi treni çoktan kaçırmış durumda...

Forrester'ın açıkladığı son rapora Windows'lu bir tablet isteyenlerin oranı, sadece 6 ay içerisinde inanılmaz bir düşüş yaşadı. 2011'in ilk çeyreğinde "Windows'lu bir tablet ister misiniz?" sorusuna "evet" cevabını verenlerin oranı yüzde 46 seviyesindeyken, şu anda bu oran yüzde 25'e kadar gerilemiş durumda. Üstelik bu oranın içerisinde Windows 8'i bekleyenlerin çoğunlukta olduğunu da belirtelim.

Yine aynı raporda, Windows 8'e rağmen Microsoft'un sahnedeki beşinci oyuncu olmaktan öteye gidemeyeceği söyleniyor. Rapora göre Microsoft, Android, iOS, BlackBerry ve hatta HP'nin öldürdüğü WebOS'u geçmek gibi bir şansa sahip değil.

Kısacası Microsoft Windows 8 ile tablet pazarının tozunu atmak niyetinde olsa da, kullanıcılar artık beklemekten bıkmış gibi görünüyor. Uzun zamandır Windows 7'li "sağlam" bir tablet bekleyenleri görünüşe göre beklemekten sıkıldı ve tercihleri diğer yönlere doğru kaydı. Piyasada her ne kadar Windows 7'li tabletler bulunabilse de, bu cihazlar ya bilinmiş markalardan gelmiyor, ya da bir türlü istenen performansa ulaşamıyor.

Okuyucu Yorumları