NASA'dan, isminizi yazmanız için uydulu yöntem

Landsat uydu serisi, Dünya yüzeyinin özelliklerine göre isminizi yazmanızı sağlayan çevrimiçi bir interaktif oyun yayınladı.

NASA'dan, isminizi yazmanız için uydulu yöntem

NASA Earth Observatory, NASA Worldview, United States Geological Survey (USGS) EarthExplorer ve European Space Agency, Sentinel Hub'dan alınan gerçek görüntüleri kullanılarak hazırlanan bir uygulamayla kullanıcılar, isimlerinin harflerini ya da seçtikleri herhangi bir kelimeyi görseller yardımıyla yazabiliyor.

Bu yöntem ilginç bir eğlence şekli olabilir ama dünya coğrafyasını keşfetmek isteyenler için de bilgilendirici bir aksiyon. Dünya üzerindeki topraklar yaklaşık 150 milyon kilometrekare alan kaplıyor, dolayısıyla seçim yapılabilecek çok fazla alan var.

Landsat Programı 23 Temmuz 1972'de, ticari kalkınma, iklim değişikliği ve doğal afetler gibi nedenlerle Dünya yüzeyinde meydana gelen değişikliklerin belgelenmesine yardımcı olmak amacıyla başlatılmıştı. USGS, Landsat'ın “dünyanın en uzun süre kesintisiz olarak elde edilen uzay tabanlı orta çözünürlüklü uzaktan ölçülmüş arazi verileri koleksiyonu” olduğunu belirtiyor.

Dünyayı gözleyip değişimleri kaydediyor

Aslında bu proje, USGS ve NASA arasında ortak bir operasyon ve veri havuzuna katkıda bulunan birçok uydu gözlemi bulunuyor. Temel amacı, aynı yerlerden çok sayıda görüntü toplayarak belirli alanlarda zaman içinde meydana gelen değişikliklerin izlenmesini sağlamak.

Proje, deniz buzunun azalması ve buzulların geri çekilmesi gibi acil konular da dahil olmak üzere 50 yılı aşkın Landsat uydu verilerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Adınızın dünya üzerinde hangi bölgeleri sembolize ettiğini görmek isterseniz de ilgili uygulamayı bu linkten kurcalayabilirsiniz.