NASA, "Yaratılış Sütunları"nı böyle görüntüledi

NASA, gözlemlediğimiz evrenin etkileyici bulut kümelerinden biri olan "Yaratılış Sütunları"na dijital bir gezi hazırladı. Ve emin olun biraz sonra göreceklerinizi bir seyreden, bir daha seyretmek isteyecek.

NASA, 6.500 ışık yılı uzağımızdaki "Yaratılış Sütunları"nı böyle görüntüledi

Dünya'dan 6.500 ışık yılı uzaklıktaki bir nebulada yer alan "Yaratılış Sütunları" bilim dünyasını çok heyecanlandıran bir bulut kümesi. Birbirine paralel 3 uzun bulut kümesinden oluşan nebula yüzlerce ışık yılı büyüklüğünde devasa bir yapı. Ve şimdi NASA oraya gitmeyi dijital olarak mümkün kıldı.

Muhtemelen milyonlarca yıl sonra bir yıldıza dönüşecek olan bu toz ve gaz bulutları insanoğluna yıldızların oluşum sürecini anlattığı için çok değerli bir bilimsel keşif olarak görülüyor. Ayrıca görsel olarak da çok etkileyici oldukları inkar edilemez.

NASA'nın yayınladığı video, bu dev gaz bulutu içinde dijital olarak dolaşmayı ve onu daha yakından incelemeye izin veriyor.

Bu gezinti, NASA'nın uzayı gözleyen çok pahalı teleskopları James Webb ve Hubble tarafından elde edilmiş görüntülerin yapay zeka yardımıyla birleştirilmesiyle mümkün olmuş.

İlk kez 3D olarak tasvir edildi

Bu animasyon ayrıca bu dev yapının 3 boyutlu olarak ilk kez tasvir edilmesini de sağlamış durumda. Eğer 6.500 ışık yılı uzağa gidip gelmek için 2.5 dakikanız varsa, üstteki etkileyici videoyu mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.