NASA, uzaya ilk hip-hop şarkısını gönderdi

NASA, Missy Elliott'ın bir şarkısını Venüs'e gönderdi. Böylece uzayın derinliklerine ilk hip-hop şarkısını da göndermiş olduk. Ama ilk gönderilen ilk şarkı bu değil...

NASA, uzaya ilk hip-hop şarkısını gönderdi

NASA ve Missy Elliott’ın çalışmaları sayesinde Venüs’ün bulutları yeni bir ritim kazandı. Uzay ajansı ve sanatçı, Venüs gezegenine ilham verici bir mesaj ve şarkılarından birinin sözlerini göndermek için iş birliği yaptı.

Seçilen şarkı The Rain’di (Supa Dupa Fly). Şarkı, NASA’nın Deep Space Network’ü (DSN - Derin Uzay Ağı) üzerinden iletilen ilk hip-hop şarkısı oldu. Ayrıca DSN’nin 2008’de Beatles’ın Across The Universe şarkısını iletmesinin ardından ikinci şarkı oldu.

Missy Elliott yaptığı açıklamada “'The Rain (Supa Dupa Fly)' uzaya gönderilen ilk hip-hop şarkısı olduğunda, NASA ile Deep Space Network aracılığıyla bu dünyanın dışına çıkacağıma hala inanamıyorum” dedi ve ekledi: “Venüs’ü seçtim çünkü gücü, güzelliği ve güçlenmeyi simgeliyor ve sanatımı ve mesajımı evrenle paylaşma fırsatına sahip olmaktan onur duyuyorum!

Yapılan iletim, DSN’nin Goldstone Derin Uzay İletişim Kompleksi’ndeki Derin Uzay İstasyonu 13 tarafından gönderildi. Ayrıca, belki de şans eseri, bu anten de Venüs adıyla biliniyor. Mesaj ışık hızıyla gönderildi ve Dünya ile Venüs’ün şu anda bulunduğu yer arasındaki 254 milyon kilometreyi geçmesi 14 dakika sürdü.

Ajansla işbirliği yapmaları için Missy’nin ekibine ilk fikri sunan Washington'daki NASA Genel Merkezi İletişim Ofisi Dijital ve Teknoloji Bölümü yöneticisi Brittany Brown, “Hem uzay araştırmaları hem de Missy Elliott’un sanatı sınırları zorlamakla ilgiliydi” dedi ve devam etti: “Missy’nin müzik videolarında uzay merkezli hikaye anlatımı ve fütüristik görseller kullanma konusunda bir geçmişi var, dolayısıyla bu dünyanın dışında bir şey üzerinde işbirliği yapma fırsatı gerçekten çok uygun.

Belirtilene göre Venüs, Missy Elliott’un en sevdiği gezegen olduğu için seçildi ve herhangi bir özel amaç taşımıyor.