NASA, PC'lerindeki önemli verileri silmemiş!

NASA'nın akıllara durgunluk veren bir unutkanlığı, bakın nasıl bir PC skandalına yol açtı...

Bu bilgisayarı nasıl sattılar

Uzay Mekiği programını güvenli bir şekilde bitirmeyi planlayan NASA, eski bilgisayarlarından kurtulmaya çalışıyor. Ancak görünüşe bakılırsa NASA yetkilileri PC'lerin sabit disklerinde bulunan önemli verileri silmeyi başaramamış. Genel Müfettişlik İdaresi, NASA'nın Florida, Virginia, Teksas ve Kaliforniya'da bulunan merkezlerinde bazı 'önemli' güvenlik açıkları tespit etti.

İncelemeye göre, tüm depolama medyalarının tekrar okunamayacak bir derecede verilerden temizlenmesi gerekiyor. NASA onaylı temizleme yazılımları arasında DBAN, Secure Erase ve WipeDrive/WipeDrivePro yer alıyor. Anlaşmalı tarafların NASA'nın Johnson merkezinde DBAN, ve NASA tarafından onaylanmayan Active@KillDisk yazılımlarını kullandıkları bilinyor.

Yapılan incelemeye göre 14 bilgisayardan 10'unda bulunan veriler yeterli bir biçimde silinmemiş. Satışa çıkarılan bilgisayarlardan biri ise Uzay Mekiği hakkında önemli verileri hala üzerinde barındırıyordu.

Rapora göre NASA, Kennedy ve Johnson uzay merkezlerinde verileri düzgün bir biçimde sterilize edememişti. Bu başarısızlık, NASA ve hükümetin yüzünü kızaratacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları