NASA'nın Lucy uzay aracı, Dünya ve Ay'ın müthiş bir görüntüsünü yakaladı

NASA'nın Lucy uzay aracı, Dünya ve Ay'ın, evrende ne kadar yalnız olduğumuzu gösteren müthiş bir görüntüsünü yakaladı.

NASA'nın Lucy uzay aracı, Dünya'nın müthiş bir görüntüsünü yakaladı

NASA'nın Lucy uzay aracı, Jüpiter'in antik Truva asteroitlerini ziyaret etmek için göreve çıkmış olsa da, yolculuğu sırasında ana gezegeninin bazı keskin görüntülerini yakalamak için bir miktar zaman ayırdı. NASA da bu görüntüleri paylaştı ve gezegenimizin ne kadar yalnız olduğunu hatırlattı.

15 Ekim'de çekilen siyah beyaz bir görüntü, uzayın karanlık fonunda Dünya'yı gösteriyor. Lucy, görüntüyü 620.000 kilometre mesafeden çekti. NASA yaptığı açıklamada, "Görüntünün sol üst köşesinde, uzay aracına adını veren 3,2 milyon yıllık insan ata fosiline ev sahipliği yapan Etiyopya, Hadar'ın bir görünümü yer alıyor" dedi.

Lucy'nin Terminal İzleme Kamerası (T2CAM) sistemi, bir cihaz kalibrasyon dizisi sırasında Dünya görüntüsünü çekti. Görevine gerçekten başladığında, kamera sisteminin, uzay aracının ziyaret edeceği asteroitleri takip etmesine yardımcı olması amaçlanıyor.

NASA, 13 Ekim'de Lucy tarafından 1.4 milyon kilometre mesafeden görüldüğü gibi hem Dünya'yı hem de Ay’ı gösteren ikinci bir görüntü paylaştı. Gezegen ve Ay, aralarındaki siyah bir boşluk üzerinden birbirlerine bakarken oldukça küçük bir şekilde görünebiliyor.

Görüntüler, Lucy'nin planlanan üç yerçekimi desteğinden ilki için Dünya'ya yöneldiği, yolculuğunun çok önemli bir anından geldi. NASA, "Bu Dünya geçiş uçuşları, Lucy'ye Truva asteroitlerine - Jüpiter ile aynı mesafede güneşin yörüngesinde dönen küçük cisimlere - ulaşmak için gereken hızı sağlıyor" dedi.

Lucy bu yolculuğuna uzun bir süre devam edecek. 2021'in sonlarında fırlatılan uzay aracının birincil görevi 12 yıl sürecek. NASA, üzerinde çalışacağı asteroitleri, bilim insanlarına güneş sisteminin oluşumunu incelemenin bir yolunu sunacak olan fosillere benzetiyor.