NASA iniş pistinde 3 milyon dolarlık bir hiper otomobille kaza yapmanın maliyeti nedir?

Eğer 3 milyon dolarlık bir süper otomobiliniz olsaydı ve bu otomobili bir NASA pistinde kullanırken kaza yapsaydınız, bu kazanın bedeli ne kadar olurdu? Hiç de düşündüğünüz gibi değil...

NASA iniş pistinde 3 milyon dolarlık bir hiper otomobille kaza yapmanın maliyeti nedir?

Hennessey Special Vehicles yeni geliştirdiği süper otomobili test etmek isterken görünmez bir kaza yaşadı. Temmuz ayında Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma ve İniş Tesisi (LLF) pistinde yaklaşık 400 km hızla giderken 3 milyon dolarlık bir hiper otomobil olan Venom F5 kaza geçirdi.

Yeni bildirilen ayrıntılar, şirketin aracın yeni bileşenlerini test ettiği sırada meydana gelen kazanın maliyetini gösteriyor. Kazayla ilgili belgelere göre, kazada sürücü yara almadı ama pist yüzeyine zarar verildi. Görünüşe göre hasar asgari düzeydeydi; onarım ve ardından gelen tehlikeli madde temizliği 712.70 dolara mal oldu.

Uzay mekiği pistinde araba sürmenin bir bedeli olacaktı

Bir zamanlar NASA'nın Uzay Mekiği için iniş pisti olarak kullanılan ve United Launch Alliance'ın roket aşamalarını teslim etmek gibi havacılık amaçlarına hizmet eden LLF'yi kiralamanın maliyeti ise dört saatlik bir test için 2.200 dolar. Kısacası bu kazanın maliyeti, şirkete yaklaşık 3.000 dolar oldu. Tabi bu rakama şirketin enkaza dönen aracının maliyeti dahil değil.

2 yıl önce bu aracın testi için çekilmiş bir videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. Saatte 400 km hızla ilerleyen bir arabanın içinde olmak işte böyle bir şey.