NASA astronotundan "bir daha asla çekilemeyecek" fotoğraf

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapan astronot Donald Pettit'in 2003 yılında farklı bir fotoğraf tekniği kullanarak çektiği bu fotoğraf, muhtemelen bir daha asla çekilemeyecek.

NASA astronotundan "bir daha asla çekilemeyecek" fotoğraf

Astronot ve astrofotoğrafçı Donald Pettit, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çektiği ve "bir daha asla çekilemeyecek" etkileyici bir fotoğrafı Instagram'da sergiledi.

ISS'yi takip eden meraklılar, istasyonda çekilen fotoğraflarda yıldızların neden görünmediğini sık sık sorarlar. Dünyanın arka planında yıldızları gösteren fotoğraflar olsa da, birçok fotoğraf Dünya'nın arkasını yıldızsız bir karanlık olarak gösteriyor.

Bunun nedeni, ISS'den çekilen fotoğraflarda pozlamayı yeterince uzun tutmak gerekliliği... Böylece yıldızlardan gelen ışıklar fotoğraflarda görünebiliyor.

2003 yılında uzayda çekilen bir fotoğrafta ise astronot Donald Pettit, pozlamayı açık bırakarak olabildiğince uzun bir süre ışık alarak ilginç bir fotoğraf çekti. Pettit, uzun süre açık kalan pozlama sayesinde, Dünya atmosferindeki atomik oksijenden kaynaklanan yeşil hava parıltısını ve bir dizi yıldızı aynı anda fotoğrafta yakalamayı başardı.

Pettit'in de dediği gibi böyle bir fotoğrafı tekrar çekmek son derece zor. Her şeyden önce bir fotoğrafçıyı milyonlarca dolar değerindeki bir yolculukla uzaya çıkarmak gerektiğini unutmamak gerekiyor.