N64 Classic Yakın Bir Gelecekte Yok

Nintendo, NES ve SNES Classic ardından beklenen N64'ü çıkarmayacak.

N64 Classic gelmeyecek, ama...

NES ve SNES Classic konsolları şu anda var olan retro oyun akımını başlatan isimler oldular. Doğal olarak pek çok kişi de N64 Classic'in bir sonraki Retro konsol olacağını düşünmekteydi ve bu düşünce daha önceki bir marka başvuruş ve kontrol kolu patenti ile desteklenmişti. Ayrıca tatil döneminin yayım için en iyi tarihlerden biri olduğu da bilinen bir gerçek. Ancak Nintendo America Başkanı Reggie Fils-Aime'nin söylediğine göre firmanın şimdi, önümüzdeki hafta veya görülebilir gelecek için N64 Classic yayımlamaya yönelik bir planı bulunmuyor.

Kotaku ile konuşan Fils-Aime, ilk iki Classic serisinin Wii U'nun bitimi ile Switch'in sunumu arasındaki bir yıllık boşluğu doldurmak için tasarlanmıştı ve "bu stratejik sebeple NES Classic sistemi" yayımlanmıştı.

Ancak Fils-Aime, N64 Classic'in tamamen plan dışı olduğunu da söylemedi ve Nintendo'nun Retro-severler için Nintendo Switch Online üyelik hizmetindeki içeriğin büyültüleceğini belirtti. Ancak platformun şu anda var olan NES oyunlarının ötesine geçerek SNES oyunlarını ve daha fazlasını ekleyip eklemeyeceğini söylemedi.

Nintendo'nun neden yakın bir zamanda N64 Classic sunmayacağının sebebi ise, satışının daha zor ve tekrarlanmasının zor olması olarak belirtilebilir. Eski Engadget yazarı David Lumb'ın da belirttiği üzere konsol bazı türlerde neredeyse varlık göstermiyordu ve kontrol kolu temel olarak bir "estetik sapkınlık" idi. Nintendo NES ve SNES'i eski sürümleri ile neredeyse aynı olarak sunmuştu ve bu yüzden de eski kontrol kolunun modernleştirilmeyeceği söylenebilir.

Neyse ki eski oyun severler için NES ve SNES Classic konsolları satın alınabilir durumda. Ayrıca önümüzdeki ay PlayStation Classic'in sunulması bekleniyor ve Sega Genesis Mini'nin de yolda olduğunu unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları