Telefonunuzda müzik dinlemek, sizin için oyun oynamaktan, fotoğraf çekmekten daha önemliyse, bu durumda bakmanız gereken özellikler değişiyor. Aşağıda müzik meraklılarının ilgisini çekecek en iyi telefonları sıraladık.
1. HTC 10
HTC 10'daki 24-bit DAC (Digital-to-Analog Converter) modülü, cihazla birlikte gelen headset amp ile bir araya geldiğinde yüksek bir ses kalitesi sunuyor.
2. LG G6
LG G6'nın quad-DAC modülü, güçlü ve etkili ses sunuyor. Bizi kayıpsız ses formatlarının eski günlerine döndüren telefon, standart MP3 dosyalarını da geliştirebiliyor. Kötü haber ise 32-bit DAC'in sadece Güney Kore modelinde bulunması.
3. Sony Xperia XZ Premium
Telefondaki Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX), mevcut şarkılarınızı Hi-Res'e yakın bir kaliteye ulaştırıyor.
4. ZTE Axon 7 Mini
Yüksek ses kalitesi, en üst seviye telefonlara has bir ayrıcalık değil. ZTE Axon 7 Mini, iki hoparlörü sayesinde 3D stereo sound özelliğini kullanabiliyor ve Dolby Atmos sayesinde daha güçlü bas, daha az bozulma sunuyor.
5. Samsung Galaxy S8
Galaxy S8, Bluetooth 5 bağlantısıyla gelen ilk telefon ve bu işlev, Bluetooth Dual Audio'in en önemli özelliklerinden biri. Bluetooth Dual Audio ile bir telefona iki çift Bluetooth kulaklık bağlayabiliyorsunuz. Hi-Res audio ise en üst düzeyse ses kalitesinin keyfini çıkarmanızı sağlıyor.
6. Marshall London
Hi-Res ses destekli cihaz, Wolfson WM8281 ses işlemcisi sayesinde çoğu üst seviye telefondan daha iyi ses sunuyor.
7. LG V20
LG G6'nın Kore modeline ulaşamıyorsanız, LG V20'in ESS Sabre ES9218 yongalı quad-DAC modülü, size benzer ses yetenekleri sunuyor. LG V20, sadece kayıpsız ses çalma özelliğiyle değil, kayıpsız ses kaydetme özelliğiyle de öne çıkıyor.
8. iPhone 7
iPhone 7 ile tüm iTunes kataloğunuzu kolaylıkla çalabilirsiniz. Dahili hoparlörler de oldukça güçlü.
9. Yeni Nokia 3310 (2017)
Hi-Res ses herkes için çok önemli olmayabilir. MP3'ün ses kalitesiyle yetinenler, Yeni Nokia 3310'un 51 saat kesintisiz müzik çalma özelliğini çekici bulacaklar.
10. OnePlus 3T
OnePlus 3T, Dirac HD ses geliştirmeleriyle geliyor ve bu sayede sesteki düşük bas, yeteri kadar temiz olmayan ses gibi kusurları bulup, ince ayar yaparak düzeltme uyguluyor.