Musk-Zuckerberg kafes dövüşü atışması: Mesajları yayınladı

Mark Zuckerberg ile Elon Musk arasındaki 'kafes dövüşü' polemiği şu an için karşılıklı atışmalarla sürüyor. Meta'nın patronu Zuckerberg, Threads'te yaptığı bir paylaşımda Musk'a "gerçek bir randevu" teklif ettiğini ancak onun bahaneler uydurduğunu söyledi. Musk'tan yanıt gecikmedi...

Musk-Zuckerberg kafes dövüşü atışması: Mesajları yayınladı

İki ünlü milyarder Elon Musk ve Mark Zuckerberg Haziran ayında kafes dövüşü için anlaştı. Ancak ikili aylardır birbirlerini kışkırtsalar da henüz dövüş için tarih belli olmadı.

Meta'nın eskiden twitter olarak bilinen X'e rakip olarak Threads'i çıkartması ikili arasındaki tansiyonu yükseltti. Ancak henüz açıklanmış bir tarih yok. Zuckerberg, kafes dövüşü için 26 Ağustos'u önerdiğini söyledi. Daha sonra ise İtalya'nın kültür bakanı Musk ile bu dövüşün İtalya'da yapılmasını konuştuklarını duyurdu. Musk, "Antik Roma temasına" sahip olacağını öne sürdü.

Ancak Zuckerbeg Pazar günü Threads'te şunları yazdı: "Elon bir tarihi onaylamadı, sonra ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ve şimdi arka bahçemde bir antrenman dövüşü yapmak istiyor. Elon bu konuda bir gün ciddi olursa ve gerçek bir tarih belirleyip işi gerçeğe çevirmek isterse bana nasıl ulaşabileceğini biliyor. Aksi takdirde önümüze bakacağız. Ben de sporu ciddiye alan insanlarla dövüş yapmaya devam edeceğim.”

MUSK'TAN: ÖDLEK

Ancak Musk cevap olarak yaptığı paylaşımda Zuckerberg'e "Ödlek" dedi. Musk ayrıca Zuckerberg arasında geçtiği iddia edilen bir mesajlaşmayı yayınladı:

Yazışmalar şöyle:

Musk: Haftaya evinde bir antrenman dövüşü yapalım mı?
Zuckerberg: Gerçek bir kafes dövüşü yapmak istiyorsan kendin antrenman yapmalı ve yarışmaya hazır olunca bana haber vermelisin. Hiçbir zaman olmayacak bir şeyse bundan bahsetmeye devam etmek istemiyorum. Bu yüzden ya buna karar ver ve kısa süre içinde gerçekleştir ya da önümüze bakalım.
Musk: Pazartesi Palo Alto’da olacağım, senin Octagon’unda dövüşelim. Son dönemde pek idman yapamadım, bugün Lex Fridman’la yaptığım antrenman hariç. Aramızdaki cüsse farkını düşününce hiç ihtimal vermesem de belki de modern bir Bruce Lee gibisindir ve bir şekilde kazanmayı başarırsın.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI??

52 yaşındaki Elon Musk ve 39 yaşındaki Mark Zuckerberg arasındaki kafes dövüşü fikri Haziran ayında Musk'ın Zuckerberg ile "kafes dövüşüne hazır" olduğunu tweet'lemesiyle başladı. Halihazırda karma dövüş sanatları (MMA) eğitimi alan ve yakın zamanda jiu-jitsu turnuvalarına katılan Meta patron, "bana konum gönder" şeklinde yanıt verdi.