MTV Video Müzik Ödüllerinede Metaverse Kategorisine de Yer Verdi

MTV Video Müzik Ödüllerine “En İyi Metaverse Performansı” kategorisi eklendi.

MTV Video Müzik Ödüllerinede Metaverse Kategorisine de Yer Verdi

Blockchain teknolojisinin getirdiği birçok avantaj ile birlikte hayatımızda her gün daha çok yer eden teknolojiler, artık şirketlerin de dikkatini çekmiş durumda. Son dönemde şirketlerden NFT, metaverse ve DAO tabanlı birçok iş birliği ve ürünler görüyoruz. Bu noktada bir adım da MTV’den geldi. MTV Video Müzik Ödüllerine “En İyi Metaverse Performansı” kategorisi eklendi.

Metaverse her ne kadar çok yeni bir alan olsa da bünyesine hâlihazırda birçok ismi dahil etmiş durumda. Öyle ki günümüzde birçok şirketin marka başvurusu yaptığını görürken birçok sanatçı da eserlerini metaverse üzerinden takipçileri ile paylaşabiliyor. MTV Video Müzik Ödüllerinde de yer alacak olan “En İyi Metaverse Performansı” kategorisi, Ariana Grande, Blackpink, BTS, Charlie XCX, Justin Bieber ve Twenty One Pilots’u konuk ediyor. Kullanıcıların 20 puanından istediği kadar kullanabildiği ankete metaverse’den de bir kategorinin olması, bu alanda artan ilginin bir göstergesi.

Son olarak sanal konserler ile metaverse konserleri arasında bir fark olduğunu belirtelim ve bu kategoride yer alan konserlerin metaverse kabul edilen Blockchain tabanlı oyunlar olduğunu belirtelim.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.