MS'un antivirüs devlerine cevabı gecikmedi!

Antivirüs devleri ve Microsoft arasındaki bedava antivirüs kavgasında söz sırası MS'e geldi!

Antivirüs savaşında son durum

Microsoft, ücretsiz antivirüs yazılımı Security Essentials'ı ücretsiz sunmasının yanlış anlaşıldığını açıkladı. Birkaç gün önce Panda Security ve Trend Micro'nun bu konudaki itirazlarını sizinle paylaşmıştık.

Panda'ya göre Microsoft'un bu tutumu tüm kullanıcıları aynı antivirüsü kullanmaya yönelttiğinden MS, Microsoft Update ile sadece kendi antivirüsünü değil diğer antivirüsleri de önermeliydi. Trend Micro ise Windows Update ile Microsoft Update'in farkını birçok kullanıcının bilmediğini söylemişti. Microsoft ise ücretsiz yazılımın Windows Update ile değil Ofis ve diğer uygulamalar için güncellemeler sunan Microsoft Update ile sunulduğunu açıklayarak kendini savunmuştu.

Ancak geçen perşembe bir Microsoft yetkilisi bir açıklamasında bu farka dikkat çekti ve çarpıcı bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı, haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız.

İşte Microsoft'tan Security Essentials açıklaması

İşte Microsoft'tan Security Essentials açıklaması

"Microsoft Security Essentials, değerli güvenlik ortaklarımızın söylediği gibi bir otomatik indirme değil. Security Essentials, Microsoft Update web sitesi (Windows XP için) ile ve sadece kullanıcı bu hizmete katılmayı tercih ettiyse sunuluyor. Bilgisayarında antivirüs yazılımı ise herhangi bir öneri yapılmıyor. Zararlı yazılımlara karşı koruyan programların sayısı ne kadar da çok olsa, bunları kullanmayan müşterilerimizin sayısı oldukça fazla. Microsoft olarak, müşterilerimize virüs, spyware ve diğer zararlılara karşı en etkili korunma yollarını sunmaya çalışıyoruz. Security Essentials'ı bilgisayarında antivirüs yazılımı olmayan kullanıcılara sunarak, tehditlere karşı korunmak isteyen kullanıcılarımızın işini kolaylaştırıyoruz."

AVG, Avira ve Avast gibi ücretsiz antivirüs sağlayıcıları ise Security Essentials konusunda herhangi bir şikayette bulunmadılar. Şirketlerin indirme sayılarında Microsoft'un bu pazara girmesinden beri düşüş olmadığı biliniyor.

Okuyucu Yorumları