MP3 çalara sigara muamelesi!

Küçücük MP3 çalarların bu kadar büyük ve ilginç bir kavgaya neden olacağını hiç düşünmüş müydünüz?

MP3 çalara sigara muamelesi!

Sigara paketlerinde gördüğünüz "sağlığa zararlıdır" tarzındaki uyarıları çok yakında MP3 çalarlarda da görürseniz şaşırmayın. Tüketicinin sağlığından sorumlu AB Komisyonu üyesi Meglena Kuneva, yaptığı açıklamada, medya oynatıcıların yüksek sesle ve uzun süre kulaklıkla dinlenmesinin sağlığa zararlı olabileceğini söyledi. Dinleme süresi ve ses seviyesi konusunda uyarıların cihazlar üzerinde belirtilmesi gerektiğinin altını çizen Kuneva, yapılan araştırmalarda günde 1 saatten fazla yüksek sesle müzik dinlemenin 10 milyona yakın Avrupa vatandaşının sağlığını tehdit ettiği gerçeğinin ortaya çıktığını bildirdi.

AB komisyonu da Kuneva'nın açıklamalarından yola çıkarak, üreticilerin bu konuda önlem almasını istiyor. İlk seçenek, cihazların maksimum ses seviyesinin sınırlandırılması. Ama asıl ilginç seçenek ise, cihaz üzerinde, sigara paketlerindeki uyarılara benzer uyarılar bulunması.

Ancak üreticiler bu iki seçeneğe de pek sıcak bakmıyor. Digital Europe platformu tarafından yapılan karşı açıklamada her türlü baskıya karşı direnecekleri belirtiliyor. Platforma göre inanların nasıl ve ne kadar müzik dinleyeceklerine sadece kendileri karar verebilir.

Bakalım bu ilginç kavga nasıl sonuçlanacak?

Okuyucu Yorumları