Movie Maker ile videoları düzenlemek

Vista Premium ile bütünleşik olarak gelen Movie Maker yazılımı ile videolarınızı düzenleyin.

Videolarınızı düzenleyin

Günümüzde dijital fotoğraf makinelerinin yanında video kameralar da hayli yaygın kullanılıyor. Video kasetlerin yerini CD'lere, akabinde de DVD'ye bırakması kaçınılmazcasına gerçekleşti. İşte bu yüzden artık Windows ile Movie Maker, Vista Home Premium ile de DVD Maker yazılımı bütünleşik olarak sunuluyor. Şimdiye kadar Windows ME'den itibaren Microsoft, Movie Maker yazılımını ücretsiz olarak işletim sistemi ile sunmakta. Her ne kadar ilk başlarda yazılımın başarısı düşük olsa da, eleştirileri kulak ardı etmeyen Microsoft, yazılımın sahne geçişleri ve efekt özelliklerini geliştirdi.

Ortamı aktarma

Movie Maker'ı başlattıktan sonra ilk olarak üzerinde çalışmak istediğiniz resim ve videoları "İçerik Aktarma" menüsünden projenize eklemeniz gerekiyor. Ekranın alt kısmında bütün videoların sıralamasının bulunduğu "Film Şeridi"ni görebilirsiniz. Videolarınızı istediğiniz sıralama doğrultusunda sürükle-bırak yöntemi ile buraya taşıyabilirsiniz.

Efektleri sıralama

Sol kısımdaki görevler menüsünde bulunan Düzenle/ Efektler komutu ile videolarınız arasındaki geçiş efektlerini belirleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz video'yu nasıl DVD'ye yazacağınızı ise ilerleyen sayfalardaki DVD Maker bölümünde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları