Motorola'nın satın alınmasına ilk tepkiler!

HTC, Sony Ericsson ve diğerleri: Dev cep üreticileri Google'ın Motorola'yı almasına ne dedi?

Cep devleri bu işe ne dedi?

HTC, LG, Sony Ericsson gibi önde gelen cep telefonu üreticileri, Google'ın Motorola'yı satın almasından hoşnut olduklarını açıkladılar. Zira bu birleşme, Android'in daha iyi korunması anlamına geliyor.

Motorola'nın Google'a katılmasında şüphesiz patentlerin büyük önemi bulunuyor. Bu sayede Google, Apple ve Microsoft gibi rakiplerine karşı önemli bir koz elde edebilecek. Arama devi, geçtiğimiz günlerde Microsoft ve Apple'ın bir araya gelerek "Android'e karşı düşmanca, organize bir kampanya" yürüttüklerini iddia etmişti.

İşte cep devlerinin Motorola'nın Google tarafından satın alınması hakkında, Google'ın basın sayfasında da yer alan ilk tepkiler:

HTC CEO'su Peter Chou: "Bugünkü satın alma haberlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Google'ın Android'i, ortaklarını ve tüm ekosistemi korumak için elinden geleni yapacağını söylüyor."

Samsung, Sony Ericsson ve LG...

Samsung, Sony Ericsson ve LG...

Samsung Mobile CEO'su JK Shin de benzer bir açıklamada bulundu: "Bugünkü haberleri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Google'ın Android'i, ortaklarını ve ekosistemi korumak için elinden geleni yapacağını söylüyor."

Sony Ericsson başkanı ve CEO'su Bert Nordberg'in açıklaması ise şöyle oldu: "Google'ın Android'i ve ortaklarını korumaya yönelik sadakatini memnuniyetle karşılıyorum."

LG Electronics başkanı ve CEO'su Jong-Seok Park ise şunları söyledi: "Google'ın Android'i ve ortaklarını korumaya yönelik sadakatini memnuniyetle karşılıyoruz."

Okuyucu Yorumları