"Modern uygarlığın kodu çözüldü"

Modern uygarlığın temeli olan gizli kodu çözdüğünü iddia eden profesör ve ilginç iddiası burada...

"Uygarlığın kodu çözüldü"

Bilişim teknolojileri konusunda tecrübeli olan ve bilimsel felsefe profesörlüğü sürdüren Dr. Jay Kennedy, bütün modern uygarlığın temeli olan gizli kodu çözdüğünü söyledi.

Antik Yunan'da, çok Tanrıcı rahiplerden gizlenen bir inanışın, Platon'un eserlerinde matematik bir kod olarak yer aldığını belirten profesör, bu formülün çözümünün batı düşüncesinin doğum tarihini değiştireceğini belirtti.

Gizli bir müzikal matematik kod bulan Manchester Üniversitesi hocası, bu kodun modern çağın popüler din-bilim savaşına noktayı koyabileceğini belirtiyor.

Platon'un işlerinin hesaplı müzik eserleri olarak kod taşımasının o dönem için Platon'un radikal fikrini ifade etme şekli olduğunu belirten profesör, bu fikrin "Evren Olimpus Tanrıları tarafından değil, matematik ve bilimsel kanunlar tarafından yönetilir" demek olduğunu aktarıyor. O dönem bilimsel düşünce dine gölge düşürdüğü için düşüncelerini inkar etmeyenler idam ediliyordu, işte şifrenin sebebi de bu. Şimdi bu konuda akademik tartışmalar ve bulunduğu iddia edilen müzik kodları üzerinde de matematik sağlamalar yapılması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları