Model Bella Hadid’den akıllara kazınan bir gösteri: Üzerine elbise “püskürttüler”

Ünlü model Bella Hadid, unutulmayacak bir gösteride başroldeydi. Hadid, üzerine “püskürtülen” elbise ile podyumda izleyenleri büyüledi.

Çok konuşulan teknik: Bella Hadid'e spreyle elbise yapıldı

Paris Moda Haftası'nın sonundaki ilkbahar/yaz 2023 defilesinin finalinde, moda markası Coperni beklenmedik bir gösteri düzenleyerek neredeyse çıplak bir modeli podyuma çıkarttı ve yürüyüşe başlamadan önce üzerine bir elbise püskürttü.

Dünyaca ünlü model Bella Hadid’in yer aldığı gösteride, Vogue'un söylediğine göre elbise, püskürtüldükten sonra giyilebilir bir kumaş formuna sertleşen bir malzeme olan Fabrican'dan yapıldı.

Katılımcılar, teknisyenlerin Hadid'in etrafını sardması ve kumaşı bir elbise şeklinde vücudunun üzerine püskürtmesi sonrasında podyumda yürümesini izledi.

Vogue Business, Fabrican'ın püskürtüldükten sonra vücuda yapışan pamuk veya sentetik elyaftan yapılmış bir sıvı olduğunu, çıkarılıp yeniden sıvı bir forma dönüştürülebileceğini söylüyor.

Fabrican, aynı zamanda Coperni'nin kurucu ortakları Sébastien Meyer ve Arnaud Vaillant ile malzemeyi oluşturmak için altı ay harcayan tasarımcı ve bilim insanı Manel Torres tarafından kurulan ve malzemeyi geliştiren şirketin adı.

Yine de Fabrican'a yakın zamanda erişimimiz olacak gibi gözükmüyor. Meyer, Vogue Business ile yaptığı görüşmede "Bundan para kazanmayacağız" dedi ve sadece duyguları canlandıran bir an yaratmak için gösteride kullanıldığını söyledi.