Minecraft için bir dönem, 2025'te sona eriyor

Minecraft, Mart 2025 itibarıyla Oculus Rift, Meta Quest ve PlayStation VR gibi sanal gerçeklik cihazlarına olan desteğini sonlandırıyor. Yine de oyuncular, Java sürümü için mevcut olan modlar sayesinde VR deneyimine alternatif yollarla devam edebilecekler.

Minecraft için bir dönem, 2025'te sona eriyor

Minecraft, 2025’in Mart ayından itibaren sanal gerçeklik (VR) desteğini sonlandıracak. Bedrock sürümü değişiklik günlüğünde belirtilen bu güncelleme, Minecraft’ın artık Oculus Rift, Windows Karma Gerçeklik başlıkları ve Meta Quest (Quest Link ile) gibi VR cihazlarını desteklemeyeceği anlamına geliyor.

UploadVR'nin raporuna göre, bu değişiklik birçok VR kullanıcı için önemli bir dönüşüm oluşturuyor.

PlayStation VR Desteği de Kalkıyor

Geçen ay yapılan açıklamada, Minecraft geliştiricisi Mojang, oyunun PlayStation VR başlıklarına olan desteğinin de Mart ayında sona ereceğini duyurdu. Mojang, bahar güncellemesiyle birlikte kullanıcıların VR/MR olmayan cihazlar (örneğin bilgisayar monitörleri) aracılığıyla dünyalarını inşa etmeye devam edebileceğini ve Marketplace satın alımlarının, Minecoin'ler dahil, kullanılabilir olacağını belirtti.

PC'de Alternatif VR Çözümleri

VR desteği sona erse de, Minecraft’ın Java sürümünü kullanarak oyunu VR olarak oynamak yine mümkün olacak. Bunun için Vivecraft gibi VR modlarını indirerek veya QuestCraft gibi bağımsız bir VR portunu kullanarak oyunu PC’de VR deneyimiyle oynayabilirsiniz.

Minecraft ve Sanal Gerçeklik Tarihçesi

Minecraft, Oculus Rift ve PlayStation VR desteğini eklemeden önce, ilk olarak 2016’da Samsung'un Gear VR başlıklarında sanal gerçeklik desteği sunmuştu. Ayrıca Mojang, VR desteğini sonlandırmadan önce 2020'de artırılmış gerçeklik (AR) mobil oyunu Minecraft Earth’ü de kapatmıştı.

Bu gelişme, VR kullanıcılarının Minecraft deneyiminde yeni yollar aramaya yönelmesine neden olabilir.