Milyon dolarlık PC tasarım yarışması

Intel'in düzenlediği milyon dolarlık PC tasarım yarışması, Intel Core İşlemci Yarışması sonuçlandı.

Milyon dolarlık PC

Intel'in yüksek performanslı PC tasarımlarında yeniliklere teşvik etmek amacıyla düzenlediği, Intel Viiv işlemci teknolojili ve Intel Core 2 Duo işlemci tabanlı 1 milyon dolarlık Intel Core İşlemci Yarışması'nın kazananları açıklandı. Alışılagelmiş büyük bej kutulara "hoşça kal" diyen Koreli TriGem Computer şirketi "Siyah Kristal" Ev Sineması Lluon tasarımıyla, akustik, işlevsellik ve dijital ev eğlencesi özelliklerinin en iyi karışımını yarattığı için büyük ödüle layık görüldü. "Asono Merium" sistemiyle Norveçli Mesiro ise ikincilik ödülünü aldı.

Eylül ayında San Francisco Intel Geliştiriciler Forumunda duyurulan Intel Core İşlemci Yarışması orijinal tasarım üreticilerine ve orijinal ekipman üreticilerine açık bir yarışma. Birincilik ödülünü kazanan sistemin seri üretime geçirilmesi için Intel kazanan sisteme destek sağlıyor. TriGem'e de ek maliyetlerinin karşılamasına yardımcı olması amacıyla, 300.000 dolara kadar; pazarlama işbirliği ve promosyon giderleri için de 400.000 dolara kadar destek olacak. İkinciliği kazanan Mesiro ise kazanan sisteminin seri üretime geçirilmesi için 300,000 dolara kadar destek alacak.

Intel'in ileri teknoloji ürünleriyle bilgisayarlarda "O" beden modası!

Intel Viiv işlemci teknolojisi tabanlı bilgisayarlar, Intel Core 2 Duo işlemcinin yüksek performansı ve enerji verimliliğiyle güçlendiriliyor. Endüstriyi yeni nesil bilgisayar tasarımı konusunda yönlendiren Intel'in yeni teknolojileri ile daha küçük ve daha ince bilgisayarlar, artırılmış çevrimiçi içerik ve yüksek bant genişliğindeki bağlantılarla birleşerek, insanların ev içinde ve dışında teknolojinin tadını çıkarmasını kolaylaştırıyor.

Estetiği zorunlu kılan teknoloji

Intel Viiv™ teknolojisi ile dijital evler için yüksek performans ve maksimum eğlence sunmayı amaçlayan Intel'in Dijital Ev Grup Genel Müdürü Eric Kim, yarışmayla ilgili olarak "Intel, ev bilgisayarlarındaki Intel işlemcilerin sunduğu performans ve yenilik düzeyi ile birlikte, bilgisayar tasarımlarının da ince ve modaya uygun olması konusunda da aynı tutkuyu gösteriyor. Intel, PC'lere daha fazla güç ve yüksek enerji verimliliği kazandırarak, PC teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Bu tip yarışmaların diğer firmalara da ilham vermesini umuyoruz" dedi.

Estetik ve teknolojinin artık bir arada olması gerektiğini belirten Intel'in kıdemli araştırmacısı ve Antropolog Genevieve Bell, "Geçmişte bilgisayar üreticileri bazen Henry Ford'un sözünü takip ediyor gibiydiler: 'Siyah olduğu sürece müşteri istediği renge sahip olabilir.' Fakat bugün stillerin, biçimlerin ve renklerin fark edilir doğuşunun başladığını görüyoruz. Bu iyi bir şey. Daha fazlasını bekliyoruz. Bilgisayarlar sadece mecburi ve anlamlı deneyim sunmamalı, aynı zamanda evlerimizin estetiğine ve stillerine de uyum sağlamalıdır" dedi.

PC yeniliklerine yüreklendirmek üzere özgün ve heyecan verici bir yol olan Intel Core İşlemci Yarışması bu yıl da yapılacak. Birinci gelenin, Eylül 2008'de San Francisco'da yapılması planlanan Intel Geliştiriciler Forumunda açıklanması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları