Colorado, Boulder'da bulunan Southwest Araştırma Enstitüsü, Güneş Sistemi'yle ilgili büyük bir teori ortaya attı. Bu teoriye göre, sistemimizde beşinci büyük bir gezegen vardı ancak milyarlarca yıl önce sistemin dışarısına çıktı.
Peki şimdi nereden çıktı bu birkaç milyar yıl önce sistemden çıkan gezegen? Enstitünün yaptığı bir simülasyon Güneş Sistemi'nin bugünkü halini almasını geçmişten günümüze yaşatabiliyor. Ancak bilim adamları simülasyonda Uranüs ve Neptün'le ilgili bazı sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar. Gezegenlerin, Güneş'in çevresindeki tozların ve gaz bulutlarının birleşmesiyle oluştuğu düşünülüyor, ancak Neptün ve Uranüs'ün bu şekilde oluşabilmesi Güneş'e olan uzaklıklarından dolayı pek mümkün bulunmuyor.
Simülasyonda birkaç denemeden sonra David Nesvorny ve ekibi Neptün ve Uranüs'ün arasında başka bir beşinci büyük gezegen olduğunu ortaya koydu. Simülasyon bu şekilde kusursuz gerçekleşirken, varsayılan gezegenin 3.9 milyar yıl önce Jupiter'le karşılaşması sonucu sistemin dışarısına itildiği ve uzay boşluğunda salınan bir gezegen olarak gittiği düşünülüyor.