Milli Frekans Spektrumu Stratejisi Bilgilendirme Toplantısı ve sonrasındakiler

İstanbul'da yapılan toplantı ülkemizdeki önemli bir stratejiyi belirlemek amacını güdüyor.

Frekans Spektrumu

Telekomünikasyon Kurumu tarafından 19 Ocak'ta gerçekleştirilen ve Milli Frekans Spektrumu Stratejisi'nin tartışıldığı toplantı, bu stratejiyi belirlemede her kesimden insana olanak tanıyor. Aşağıda bu konuyla ilgili Telekomünikasyon Kurumu'nun açıklamasını bulacaksınız:

"Günümüzde, telekomünikasyon sektöründeki gelişmeler daha yoğun frekans kullanımını gerektirmektedir. Önceki yıllarda kablo alt yapısı ile sunulan bir çok telekomünikasyon hizmeti daha esnek ve dinamik bir yapı imkanı sağlayan kablosuz sistemler ile sunulmaya başlanmış ve son yıllarda bu konuda hızlı gelişmeler olmuştur. Bu gelişmeler de frekans planlamalarının dinamik olmasını zorunlu hale getirmiştir. Milli Frekans Planının hazırlanması, revizyonu ve uygulanmasında; kıt kaynak olan frekans spektrumunun etkin ve verimli kullanılması amacıyla şeffaflık, eşit/orantılı yaklaşım ve ayrımcılık gözetmeme ilkesi benimsenmiştir. Bu kapsamda, Milli Frekans Planının uygulanması ve geleceğe yönelik uygulama stratejilerinin oluşturulması önem arz etmektedir.

Telekomünikasyon Kurumunca (Spektrum Yönetimi Dairesi Başkanlığı) ilki düzenlenen Milli Frekans Spektrumu Stratejileri Bilgilendirme Toplantısı, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde 19.01.2007 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Konu toplantı, Kurum Başkanımız Dr. Tayfun ACARER'in açılış konuşması ile başlamış olup, toplantıya; Kurul Başkanımızın yanısıra, Kurul II. Başkanı Galip ZEREY, Kurum Bşk. Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul KARAÇUHA, SYD Başkanı Abdullah KARAKAŞ, İstanbul Bölge Müd. İbrahim BAYRAKTAR olmak üzere 42 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektörden toplam 129 kişi katılmıştır.

Aşağıdaki linklerden konuşmacıların sunumlarını inceleyebilirsiniz. Tüm sunumlar PDF formatındadır.

Milli Frekans Planı (SYD Başkanı Abdullah KARAKAŞ)
Mobil Haberleşme Sistemleri (Osman ATEŞ)
Geniş Bant ve Çok Geniş Bant (Atila SEÇKİ)
Telsiz Sistemleri (PMR/PAMR) (Feyyaz UYGUR)
Gelecekteki Spektrum Kullanımı (Erhan İlhan)
Sabit Sistemler (Feyyaz UYGUR)
Sayısal Yayıncılığa Geçiş Sonrası Yayıncılık Frekans Bantlarının Yeniden Planlanması (Yusuf Korhan SELEK)
Kısa Mesafe Erişimli Alçak Güçlü Telsiz Sistemleri (Osman ATEŞ)
Uydu Sistemleri (Azzet GÜLŞEN)
Hava Haberleşme ve Seyrüsefer Sistemleri (Yunus Şuayip ÇETİN)
Türkiye'de Deniz Haberleşmesi (Çiğdem ERSOY)

Bu haberin başka bir önemi de strateji belirlenmesi ile ilgili. Toplantı, interaktif şekilde yapılmış olup; katılımcıların soruları cevaplanmış ve önerileri not alınmıştır. Bu kapsamda, Mart 2007 sonuna kadar sektörden ve ilgililerden gelecek görüş ve öneriler de dikkate alınarak Strateji Belgesi'ne son hali verilecektir. Muhtemel görüş ve önerilerin 30 Mart 2007 tarihine kadar [email protected] ve [email protected] adreslerine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir."

Okuyucu Yorumları