Yeni Xbox ve Playstation 6 ne zaman çıkacak? İlk tahmin Microsoft'tan geldi

PlayStation 5 ve Xbox Series konsolların piyasaya sürülmesinin üzerinden üç yıl geçti. Peki ama yeni nesil konsollar ne zaman çıkacak? Microsoft, bir sonraki Xbox ve PlayStation konsollarının tahmini çıkış tarihini açıkladı.

Yeni Xbox ve Playstation 6 ne zaman çıkacak?

Microsoft, şirketin yayıncı Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın almasını engellemek isteyen ABD Federal Ticaret Komisyonu'yla mahkemesinde bir kez daha karşı karşıya geldi. Dava sırasında yayınlanan belgeler, Microsoft'un yeni nesil oyun konsollarının 2028 yılında çıkmasını beklediğini gösteriyor.

Duruşmanın ilk gününde hem FTC hem de Microsoft, satın alma işlemine ilişkin kendilerini destekleyen kanıtlar sundu. FTC, Microsoft'un Nintendo ve Nvidia gibi diğer şirketlerle yaptığı ve rekabete daha açık olduğu görüntüsü veren anlaşmaların "boşluklar" içerdiğini ve gelecekte yeniden müzakere edilebileceğini söyledi.

Sony, anlaşmanın duyurulmasından kısa bir süre sonra, Call of Duty oyunlarının PlayStation platformundaki geleceğinin tehlikeye girebileceğini belirterek satın alma konusundaki endişelerini dile getirdi.

Perşembe günü yapılan hukuki işlemler, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma kararını açıklamasından bir yıldan fazla bir süre sonra gerçekleşti. O zamandan beri Xbox üreticisi, şirketin iş yaptığı farklı ülkelerdeki rekabet düzenleme kurumlarından satın alma için onay istedi. Burada Microsoft'un önündeki en büyük engel İngiltere ve ABD. Her iki ülkedeki kurumlar da video oyun endüstrisindeki rekabet eksikliğine ilişkin endişeleri gerekçe göstererek anlaşmayı engellemek istiyor.