Microsoft'u geçti, bir kez daha Dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu

Nvidia, Microsoft ve Apple arasındaki Dünyanın en değerli şirketi olma yarışında taşlar bir kez daha yerinden oynadı.

Microsoft'u geçti, bir kez daha Dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu

Nvidia’nın hisseleri tekrar yükselişe geçti ve şirket, bir kez daha Microsoft’u geçerek Apple’ın hemen ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu. Nvidia’nın piyasa değeri yaklaşık 3,26 trilyon dolara ulaşırken, Microsoft’un piyasa değeri yaklaşık 3,09 trilyon dolar.

Nvidia hisselerinin yükselişinin arkasındaki en büyük sebep, yapay zeka ile ilgili teknolojiye yönelik talebin artması olarak görülüyor. Kısa bir süre önce Nvidia, ikinci mali çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %152’lik bir artış ile 30 milyar dolarlık bir gelir bildirdi. Microsoft, Amazon ve diğer şirketler yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmaya devam ederken, Nvidia’nın çiplerine olan talepte de muazzam bir artış yaşandığı sır değil. Nvidia’nın hisseleri sadece 2023’te yaklaşık %173 oranında arttı. Nvidia, bu yılın başlarında 3 trilyon dolar sınırını ilk defa geçtiği sırada, Microsoft’un hemen arkasında, dünyanın en değerli ikinci şirketi olarak Apple’ı kısa süreliğine geride bırakmıştı.

Ayrıca şirket, gelecekte daha fazla büyümeye de hazır gibi görünüyor. Nvidia, 6 Ocak’ta CES 2025’te bir açılış konuşması planlıyor ve CEO Jensen Huang’ın Blackwell mimarisine dayanan yeni masaüstü grafik kartları RTX 50 serisini bu etkinlik sırasında tanıtması bekleniyor.

Kısa bir süre önce yapılan bir röportaj sırasında Huang, veri merkezlerinin giderek artan güç taleplerini karşılamak için nükleer enerji kullanmayı düşündüklerini de dile getirmişti...