Microsoft'tan bu ülkede yaşayan Windows kullanıcılarına saat uyarısı geldi

Microsoft, yeni bir yaz saati uygulaması faciası yaşanmaması için bu ülkedeki Windows kullanıcılarını uyaran bir mesaj yayınladı.

Microsoft'tan Windows kullananlara saat uyarısı

Microsoft, Windows 7'den Windows 11'e kadar istemci ve sunucu sürümlerini çalıştıran Şilili kullanıcılar için bir mesaj yayınladı. Yazılım devinin söylediğine göre, yaklaşan Yaz Saati Uygulaması (DST) nedeniyle müşteriler işletim sistemlerinin çeşitli bölümlerinde sorunlarla ve hatalarla karşılaşabilir. Neyse ki, bu bir Y2K (2000 yılı) hatası değil, bu nedenle Şili'deki Windows kullanıcılarını olağanüstü bir durum beklemiyor.

9 Ağustos 2022'de Şili hükümeti, ülkenin resmi saatinin 4 Eylül yerine 10 Eylül'de 60 dakika ileri alınacağını duyurmuştu. Bu 6 günlük gecikme, uyarının nedeni olarak gösteriliyor.

Windows çalıştıran bilgisayarlarda aşağıdaki sorunların görülebileceği bildiriliyor:

  • Windows ve uygulamalarda gösterilen süre doğru olmayacak.
  • Microsoft Teams ve Microsoft Outlook gibi entegre işlevler için tarih ve saati kullanan uygulamalar ve bulut hizmetleri, toplantıların bildirimleri ve zamanlaması bozulabilir.
  • Zamanlanmış görevler gibi tarih ve saati kullanan otomasyon, beklenen zamanda çalışmayabilir.
  • İşlemler, dosyalar ve günlüklerdeki zaman damgası 60 dakika kapalı olacaktır.
  • Kerberos gibi zamana bağlı protokollere dayanan işlemler, oturum açmaya veya kaynaklara erişmeye çalışırken kimlik doğrulama hatalarına neden olabilir.
  • Şili dışındaki Windows cihazları ve uygulamaları, Şili'deki sunuculara veya cihazlara bağlanıyorsa veya başka bir yerden veya saat diliminden Şili'de gerçekleştirilen toplantıları planlıyor veya bu toplantılara katılıyorlarsa da etkilenebilir. Şili dışındaki Windows cihazları, cihazdaki yerel saatini değiştireceği için bu geçici çözümü kullanmamalıdır.

Yaz Saati Uygulaması değişikliğinin neden olduğu hatalardan ve diğer sorunlardan kaçınmak için Şili'deki müşterilerin yapması gerekenler ise şu şekilde belirtiliyor:

  • 4 Eylül 2022'de aşağıdakilerden birini yapıp 11 Eylül 2022'de geri alarak Şili'deki cihazlarda bu sorunu aşabilirsiniz.
  • ​Windows menüsünü açın, "Tarih ve saat" yazın ve Tarih ve saat ayarları'nı seçin. Tarih ve saat ayarları sayfasından, Yaz saati uygulamasını otomatik olarak ayarla öğesini Kapalı olarak değiştirin.
  • ​Denetim Masası > Saat ve Bölge > Tarih ve Saat > Saat dilimini değiştir seçeneğine gidin ve "Saati Yaz Saati Uygulaması için otomatik olarak ayarla" seçeneğinin işaretini kaldırın.

Microsoft, bu önerilerin yalnızca Şili'de yaşayan müşteriler için geçerli olduğunun altını çiziyor. Şirket, Şili'deki yeni Yaz Saati Uygulaması ayarlarını desteklemek için bir güncelleme yayınlamayı planlıyor, ancak bu tür güncellemeleri oluşturmak, test etmek ve göndermek için daha fazla zamana ihtiyacı var.