Microsoft'tan iPhone, Mac ve Android için yeni Windows uygulaması

Microsoft, Windows işletim sisteminin sanal bir kopyasını rakip şirketlerinin cihazlarına sokmayı bu yeni uygulaması ile başarabilecek mi?

Microsoft'tan iPhone, Mac ve Android için yeni Windows uygulaması

Microsoft macOS, iOS, iPadOS, web tarayıcıları, Android cihazlar ve hatta Windows PC'ler için yeni bir Windows uygulaması yayınladı.

Windows uygulaması aslında Windows 365, Azure Sanal Masaüstü, Uzak Masaüstü ve daha başka kaynaklardan Windows'un bir kopyasını çalıştırmayı sağlayacak. Yaklaşık bir yıldır test aşamasında olan bu yeni birleşik uygulama, özelleştirilebilir bir ana ekran, çoklu monitör desteği ve USB yeniden yönlendirmesi içeriyor. Böylece web kameraları, depolama aygıtları ve yazıcılar gibi yerel aygıtları doğrudan bir bulut bilgisayara takılıymış gibi kullanabiliyorsunuz.

Windows uygulaması Microsoft iş ve okul hesaplarıyla kullanılabilecek. Uygulamanın amacı öncelikli olarak Windows ve diğer işletim sistemleri için Uzak Masaüstü istemcilerini çalıştırmak.

Her cihazdan Windows'a bağlanın

Microsoft, Windows'ta uzaktan PC'lere bağlanmak için uzun zamandır başka uygulamalara sahip ama özellikle akıllı telefonlardan veya başka işletim sistemlerinden uzaktaki bir Windows PC'ye bağlanmayı kolaylaştırmak için bu uygulama çok yardımcı olacak.

Windows kullanıcıları yeni Windows uygulamasını Microsoft Store'dan edinebilirler. Ayrıca macOS, iOS ve iPadOS için Apple'ın App Store'undan da edinilebilir. Android sürümü de yakında yayına gelecek.