"Microsoft zenginleri listesinde" boynuz kulağı geçti

Bir zamanlar kimsenin hayal bile edemeyeceği gerçek oldu: Eski Microsoft CEO'su Steve Ballmer, artık Bill Gates'ten daha zengin!

"Microsoft zenginlerinde" boynuz kulağı geçti

Coşkulu enerjisi ve ilginç karakteriyle tanınan eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, artık Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’ten daha zengin. Ballmer, servet açısından ilk kez Bill Gates’i geride bıraktı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Steve Ballmer, 157,2 milyar dolarlık net servetiyle artık dünyanın en zengin altıncı insanı konumunda. Steve Ballmer’ın Bill Gates’i geride bırakmasının iki sebebi bulunuyor. Bunların ilki, Steve Ballmer’ın servetinin yüzde doksanının Microsoft hisselerinden oluşması. Ballmer, Microsoft hisselerinin en büyük bireysel hissedarı olmaya devam ediyor. Microsoft’un hisseleri güçlü büyüme momentumunu sürdürüyor ve yalnızca bu yıl %21 artış gösterdi.

İkinci sebep ise, Bill Gates’in portföyünü Cascade Investment aracılığıyla çeşitlendirmesinden kaynaklanıyor. Gates, Microsoft hisselerinin getireceği getiriyi diğer yatırımlarından sağlayamadı.

Bu arada, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nin yalnızca mevcut kişisel servetleri dikkate aldığını belirtmekte fayda var. Bill Gates, neredeyse 20 yıldır Gates Vakfı aracılığıyla yardım kampanyalarında bulunuyor. Gates Vakfı, 75 milyar doları aşan finansmanıyla dünyanın en büyük hayır kuruluşlarından biri olarak öne çıkıyor ve Bill Gates, son yirmi yılda Gates Vakfı’na 60 milyar doların üzerinde bağışta bulundu.

Şu ana kadar Steve Ballmer, Bill Gates gibi büyük ölçekli hayırseverlik taahhüdünde bulunmadı. Ancak, Oregon Üniversitesi’ne sağlanan 425 milyon dolarlık fon da dahil olmak üzere ABD’deki birçok büyük üniversiteye bağışlarda bulundu. Ayrıca, insanların ABD hükümetinin gelirlerini, harcamalarını ve toplumsal etkisini anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan USAFacts.org’u kurdu. Ballmer ve eşi, fırsatları yeniden şekillendirmek ve Amerika Birleşik Devletleri genelinde ekonomik hareketliliği genişletmek için kuruluşlara ve liderlere fon sağlayan Ballmer Grubu’nun kurucu ortağı oldu.

Ballmer Grubu, ABD’deki çocukların ve ailelerin ekonomik hareketliliğini geliştirmeye odaklanıyor. Bu amaçla, fırsatlar sunma ve sistemik eşitsizlikleri azaltma becerisine sahip olduğunu gösteren bireylere ve kuruluşlara fon sağlıyor.