Microsoft "Yüzey Bilgisayar" üretiyor

Microsoft, masa yüzeyi şeklinde ekranlara sahip bilgisayarlar üretmek için kolları sıvadı.

Yüzey Bilgisayarlar

Bill Gates'in hayalleri sonunda gerçek oluyor. Kahve masası tadında 30 inçlik sert plastikten oluşan dokunmatik ekranlarda kullanıcılar nesneleri hareket ettirme şansına sahip olacaklar. Klavye ve farenin yerini dokunma ve kalem yoluyla doğal etkileşimin alacağı ekranlar aynı zamanda sesle de yönetilebilecek.

Restoranlarda interaktif yemek menüleri, oyun masaları için yapbozlar veya dijital boyama işlemleri gibi pek çok alanda kullanılabilecek olan sistemler 5 ila 10.000$ arasında fiyatlara sahip olacak.

Yüksek fiyatları daha da aşağı çekmeye çalışan yazılım devi, yapacağı 3 ila 5 yıllık çalışmalar sonucunda tüketici seviyesinde makul fiyatlar öneren ürünleri de piyasaya sürmeyi planlıyor. İlk üniteler Sheraton Hotels, Harrah's Casino, T-Mobile ve bazı restoranlar tarafından istendi bile.

Tabletlerden daha mı iyi?

Zune veya Xbox gibi ürünlerle piyasada rekabeti ve başarıyı hedefleyen Microsoft bu sefer çok daha farklı bir alanda ringe çıktı. Tablet PC'lerin yıllardır sözü edilmesine karşın ufak bir başarı elde etmesi, yüzey bilgisayarların piyasaya sürülmesine engel olmadı. Microsoft'un açıklamasına göre yüzey bilgisayarlar farklı bir yapıda ve birden fazla kişi tarafından aynı anda kullanılabilme özelliğine sahip.

Tanıtım gösterisinde üzerinde kablosuz iletişim desteği sağlayan yongaya sahip bir dijital kamera yüzeyin üzerine yerleştirildi. Yüzey, kamerayı tanıyarak resimlerin ekrana aktarılması için işleme geçerek birden fazla sayıda ekranın etrafında toplanan kullanıcıların resimlerle oynamalarına imkan tanındı.

Alman Telekom şirketi ise ürünü kendi konseptine göre kullanıyor. Bir müşteri raftaki bir telefonu alıp yüzeye koyduğunda sistem bu cihazı tanıyarak ürün özelliklerini ve çeşitli bilgilerini ekrana getiriyor. Aynı zamanda diğer modellerle olan karşılaştırmasını da yüz yüze gerçekleştiriyor.

Okuyucu Yorumları