Microsoft, yılların uygulamasının adını değiştirmeye hazırlanıyor

Microsoft, PC'lere uzaktan erişim sağlayan Remote Desktop uygulamasının ismini, en azından bazı platformlar için değiştirecek.

Microsoft, yılların uygulamasının adını değiştirmeye hazırlanıyor

Kullanıcılar, Microsoft'un Remote Desktop uygulaması üzerinden, uzaktaki PC'lere kolayca bağlanabiliyor ve işlem yapabiliyor. Ancak şirket şimdi bu uygulama üzerinde bazı revizyonlar yapacak gibi görünüyor.

macOS ve iOS / iPadOS kullanıcıları bile Uzak Masaüstü uygulaması üzerinden PC'lere uzaktan erişebiliyor. Ancak şirket, şimdi bu uygulamanın ismini, en azından bazı platformlarda değiştirmek istiyor.

Mac kullanıcıları yakın zamanda Microsoft'un uygulama içine yaklaşan ad değişikliği hakkında uyarı vermek için küçük bir banner yerleştirdiğini fark ettiler. Gelecekteki güncellemeyle, uygulamanın ismi "Windows Uygulaması" olarak değişecek. MacOS sistemlerinin içine Microsoft'un markası olan Windows'u yerleştirmek güzel bir reklam girişimi gibi görünüyor.

Ayrıca, MacOS kullanıcıları "Windows App" uygulamasının farklı platformlarda neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi bulabilecekleri resmi Microsoft Learn web sitesine bir de bağlantı görüyorlar. Kısacası, eğer bir Mac, iPhone veya iPad'iniz varsa Windows App, Azure Virtual Desktops, Windows 365, Microsoft Dev Box, Remote Desktop Services ve Remote PCs ile çalışmanıza olanak tanıyacak.

İki arada bir derede Windows reklamı

Microsoft'un yeni isim değişikliği biraz reklam kokuyor ve MacOS kullanıcılarını "Windows" markasına alıştırıp Windows ile çalışma fikrine yakınlaştırmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Şu anda Windows App önizleme aşamasında ve Mac için İndirme Merkezi'nden indirmeniz mümkün. Ayrıca uygulama Windows 10 ve 11 sistemleri için de Microsoft Store'da mevcut.