Microsoft, Windows'un bir özelliğini daha sonlandırıyor

Microsoft, zaman zaman yaptığı gibi, Windows işletim sistemlerinin bir özelliğini daha rafa kaldırmaya hazırlandığını duyurdu.

Microsoft, Windows'un bir özelliğini daha sonlandırıyor

Geçtiğimiz Haziran ayında DirectAccess ve NTLM’yi kullanımdan kaldıran Microsoft, Ağustos ayına girerken de, artık desteklenmeyen özellikler listesini biraz daha büyüttü ve Adobe Type1 yazı tipleri desteği de Windows için sonlandırıldı.

Microsoft, Adobe PostScript Type1 yazı tiplerinin artık kullanımdan kaldırıldığını ve gelecekteki Windows sürümlerinin bu yazı tiplerini işletim sisteminden kaldıracağını açıkladı. Bu kararın sebebi olarak, Adobe’nin bir buçuk yıl önce PostScript Type 1 desteğini sonlandırması gösterildi. Bu sonlandırmayla beraber, Adobe kullanıcıları artık bu yazı tiplerini Photoshop 23.0, Illustrator 27.3, InDesign 18.2 ve daha yeni sürümlerde kullanamaz hale gelmişti.

Microsoft; Ayarlar > Kişiselleştirme > Yazı Tipleri'ne giderek Adobe PostScript Type1 yazı tiplerini kaldırmanızı ve ayrıca geliştiricilerin, uygulamalarının Adobe Type1 yazı tipleri olmadan çalışıp çalışmadığını test etmeleri öneriyor.

Bir özelliğin kullanımdan kaldırılması, geliştiricilerin artık üründeki belirli bir şey üzerinde çalışmadığı anlamına gelir. Özellik bir süre daha varlığını sürdürebilir ve daha sonra gelecek sürümlerde kaybolabilir. Windows işletim sistemlerinde son zamanlarda kullanımdan kaldırılan özellikler arasında Sürücü Doğrulayıcı GUI, Windows Mixed Reality, Android için Windows Alt Sistemi, Adım Kaydedici, Office ve Edge için MDAG gibi pek çok özellik yer alıyor.