Microsoft Windows 8, Steam'de Mac OS'u geçti

Gelin, Windows 8'in ne kadar kullanıldığına bu kez çok farklı bir açıdan bakalım...

Win8'e bir de bu açıdan bakın

Steam platformunda Kasım ayı içinde toplanan ve birkaç gün önce açıklanan son verilere göre Microsoft Windows 8'in 32 ve 64 bit'lik işletim sistemlerini tercih eden kullanıcılarının sayısı, toplamda yüzde 4.69'luk bir orana ulaşmış durumda. Bir diğer analiz kaynağı olan StatCounter ve Net Applications'a göreyse, Microsoft Windows 8'in sırasıyla yüzde 1.44 ve yüzde 1.09'luk kullanım oranları bulunuyor. Görünüşe göre oyunlarla arası daha iyi olan kullanıcılarda Microsoft Windows 8 kullanma şansı daha da yüksek.

Steam'in son analizlerine göre Microsoft Windows 8 tercih eden oyuncu sayısı Mac OS'tan daha yüksek. Mac OS tercih eden oyuncuların genele göre yüzdesi 3.26. Bildiğiniz gibi Valve, Mac OS kullanıcıları için Steam istemcisini PC platformuna göre çok daha yeni bir zamanda kullanıma hazır hale getirmişti. Düşük sonuçlarda bunun bir etkisi olabilir. Öte yandan kullanıcıların donanım ve işletim sistemi gibi bilgileri göndermesi de tamamen isteklerine bağlı olarak gerçekleştiriliyor. Sonuç olarak değerlerin olgunlaşması için biraz daha zaman geçmesi gerektiği kesin ancak Microsoft Windows 8'in yükseliş hızı çok daha yüksek.

Peki ya en çok kullanılanlar? Haberimizin ikinci sayfasında...

Ve en çok tercih edilen Windows...

Ve en çok tercih edilen Windows...

Halen daha gözde bir işletim sistemi olan Microsoft Windows 7 ise Steam platformunda en fazla tercih edilmiş olan işletim sistemi. 32 bit ve 64 bit işletim sistemi tercih eden Windows 7 kullanıcılarının toplam yüzdesi 72.56 gibi üstün bir değerde. İlginç şekilde Microsoft için artık göz ardı edilmeye başlanan Windows XP'nin kullanım oranı da yüzde 10.83 seviyesinde. Hatta Microsoft Windows Vista'nın da yüzde 8.07'lik oranla Microsoft Windows XP'nin gerisinde olması da ayrı bir tartışma konusu. İlerleyen zamanlarda yeni değerleri tekrar sizlerle paylaşacağız. Muhtemelen Microsoft Windows 8'in yaygınlaşması diğer tüm işletim sistemlerinin kullanım yüzdesini daha da azaltacak.

Son olarak Steam platformunda Linux kullanıcıları için kapalı beta bazı oyunların da yayınlandığı haberleri gelmişti. Team Fortress 2 başta olmak üzere 24 adet farklı oyun da Linux kullanıcıları için sunuluyor. Öte yandan Steam'da oyun dışında içerikler de yıl içerisinde yer bulacak. Böylece Linux kullanıcıları için de ciddi şekilde analizler yapılabilecek.

Okuyucu Yorumları