Microsoft'un gözünden ve sözcükleriyle Windows 7'nin özellikleri devam ediyor...
Internet Explorer 8'deki SmartScreen® filtresi sizden gizli bilgilerinizi almaya çalışan aldatıcı web sitelerine karşı sizi uyararak bilgisayarınızın güvenli kalmasına yardımcı olur.
Bilgisayarınızı, yardımcı araçlar ve masaüstü temalarıyla istediğiniz gibi kişiselleştirebilir, hatta masaüstünüzü kendi fotoğraflarınızdan oluşan bir slayt gösterisine dönüştürebilirsiniz.
Windows 7 daha az sistem mesajları, açılır öğeler ve uyarılar almanız için tasarlanmıştır, böylece çalışırken daha az kesinti yaşarsınız.
Yenilikleri mümkün kılar
Windows 7 ile, bilgisayarınızda işlerinizi eğlenerek halletmek için kolay ve ilginç yeni yollar keşfedeceksiniz.
Uzaktan medya akışını kullanarak ev bilgisayarınızdaki fotoğraflara, müziğinize ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. PlayTo ile, bilgisayarınızdan ev bilgisayarınıza bağlı olan dijital kameralar ya da Wi-Fi müzik sistemleri gibi medya aygıtlarına kolayca müzik, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Kitaplıklar, ev ağınıza bağlı aygıtlardaki ve farklı bilgisayarlardaki fotoğraf, müzik ve belgelere kolayca ulaşmanızı sağlar.
DirectX 11 ve Media Center
DirectX® 11 teknolojisi nefes kesen oyun grafiklerini inanılamayacak kadar gerçek kılar.
Windows 7 ile istediğiniz herhangi bir yerde çalışabilirsiniz. Windows 7'nin ev ve iş ağlarınızı otomatik olarak doğru ayırmasını ve belgeleri doğru yazıcılara göndermesini ayarlayabilirsiniz. Windows 7 ile Wi-Fi, geniş bant, çevirmeli ağ ve VPN gibi uygun ağları görebilir ve bu ağlara sadece birkaç tıklamayla bağlanabilirsiniz.
Windows Touch® dokunmatik ekranlı bilgisayarların daha kolay ve sezgisel kullanılmasını sağlıyor.
Zengin özelliklere sahip Media Center şimdi Windows 7 üzerinden yayın yapmak isteyen girişimcileri yakından ilgilendiriyor. Microsoft ile ilgili içeriğin sahibi olan kurumlar Media Center platform üzerinden yayın yapabilmek için global bir program çerçevesinde iş ortaklığı anlaşması yapabiliyorlarlar. Windows Media Center ortamından genel kullanıcıya yönelik canlı yada "video-on-demand" mekanizması ile çalışan içerikler ücretli ya da ücretsiz sunulabiliyor. Buradaki iş modelini tamamen Media Center İş Ortağı belirliyor.
Profesyonel yöneticinin işletim sistemi
Windows 7, günümüzde geliştirilen yeni cihazları ve yazılımları tanıyan mimarisiyle işletmelerin sistem kurulum ve yönetim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak. Windows 7 yenilikçi teknolojileriyle BT profesyonellerinin işini kolaylaştıracak.
Bilgi işlem yöneticileri uzak bir bilgisayarda güvenilir bir oturum açmak isterse genelde şifrelenmiş VPN (sanal özel ağ) bağlantılarını kullanır. Doğrudan Erişim (Direct Access) teknolojisine sahip Windows 7 ise VPN ihtiyacını ortadan kaldırarak yöneticilerin işini kolaylaştırıyor.
Bilgi işlem yöneticileri, Windows 7 ve Windows Server 2008R2 kullanarak TamponBellek (BranchCache) teknolojisi sayesinde belli departman çalışanlarının ağır dosyaları bilgisayarlarına daha hızlı indirmesini sağlayabiliyor.
Windows 7'nin yüksek güvenlik teknolojisi BitLocker™ ve Bitlocker Sürücü Şifrelemesi bilgisayarda ve taşınabilir veri saklama cihazlarında tutulan verileri güvence altına alıyor.
BT yöneticileri için işletim sistemlerinin kurulumunu kolaylaştırmaya yarayan Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi'nde (MDOP) masaüstü sanallaştırmasını sağlayan bir yazılım da yer alıyor.
Microsoft Kurumsal Masaüstü Sanallaştırması (MED-V) ile yöneticiler kurumda bulunan Windows sanal PC'lerin yönetimini ve bakımını tek bir noktadan yapabilecek.
Türkiye'ye özel fiyatlar
Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri, farklı bireysel ve kurumsal ihtiyaçları karşılayan özellikleriyle dikkat çekiyor.
22 Ekim 2009'da Türkiye'de satışa sunulan Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları şöyle: Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları.
Microsoft Türkiye hakkında:
Microsoft Türkiye, 1993 yılında altı kişiyle başladığı uzun maratonda, bugün 300'e yakın çalışanıyla birlikte koşuyor. Türkiye, aynı zamanda 79 ülkenin bulunduğu Microsoft Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nin de merkezi olarak yer alıyor.
Microsoft, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanıyor. Kurulduğu günden bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları 'her zaman, her yerden ve her cihazdan' bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle Türkiye'nin Bilişimle Kalkınması için çalışıyor.
Türkiye için bilişimle kalkınma
Bilişim, eğitim ve kamu hizmetlerinde yüksek katma değer sağlamakta ve düşük maliyetlerle istihdam yaratmaktadır. Daha verimli iş süreçleriyle ekonomideki istikrara da katkıda bulunan bilişim, Türkiye'nin ekonomik, kültürel ve siyasi gelişmesinin en önemli araçlarından biridir.
Microsoft, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmesi için, bilişimin tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de En fazla yatırım yapılan alanlardan biri olması gerektiğine inanmaktadır.
Kurulduğu 1993 yılından bu yana kişilerin ve kurumların gerçek potansiyellerini ortaya çıkaran yazılımlarıyla insanları 'her zaman, her yerden ve her cihazla' bilgiyle buluşturan Microsoft Türkiye, 7 bini aşkın bilişim şirketinden oluşan ekosistemiyle ülkemizin bilişimle kalkınması için çalışmaktadır.
Basın bülteninden derlenmiştir