Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünde yine bir şeyler deniyor

Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünün kullanıcıları memnun etmesi için çalışmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise, kategoriler olacak gibi görünüyor.

Microsoft, Windows 11 Başlat menüsünde yine bir şeyler deniyor

Windows 11 yeni bir önizleme sürümü yayınladı ve bu sürüm arayüzde birkaç önemli değişiklikle birlikte geliyor.

Microsoft, Beta kanalında Windows 11 yapı 22635'i (KB5041876) tanıttı ve en ilginç değişiklik, X'teki bir araştırmacının dikkatini çekti. Buna göre Windows, Başlat menüsünde yeni değişiklikler yapıyor.

Yukarıdaki gönderide görebileceğiniz gibi, Başlat menüsünün 'Tüm uygulamalar' kısmı artık kategori görünümüne de sahip. Burada sadece uygulama ikonları görünüyor. Kategori bölümlerinin içinde ise, daha fazla uygulamaya ulaşacağınız "uygulama grubu" ikonu görülüyor. Ama bu kısım henüz çalışmıyor.

Ayrıca, Windows 11'in Başlat menüsündeki kategoriler, Microsoft Store'da kullanılan kategorilerle aynı olacak şekilde de değiştirilmiş.

Windows 11'e yeni makyaj geliyor

Öte yandan, artık sesli bir içerik oynatılırken medya kontrolleri ekranın altında gösteriliyor. Ayrıca oynatılan içeriğe dair görseller de bulanıklık efektiyle gösteriliyor.

Ve son olarak Başlat menüsünde artık uygulama önerileri, yani reklamlar da görünmüyor. Kullanıcı belli bir süre bir uygulamayı kullanmazsa, Microsoft bu önerileri devreden çıkaracak.