Microsoft, Windows 10 kullananları 11 reklamları ile "boğmaktan" vazgeçti

Microsoft, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kulak verdiğini söyleyerek, bazı Windows 10 kullanıcılarını Windows 11 reklamlarına "boğmaktan" şimdilik vazgeçtiğini duyurdu. Peki bu bizim için ne anlama geliyor?

Microsoft, Windows 10 kullananları 11 reklamları ile "boğmaktan" vazgeçti

Microsoft, daha fazla kişinin Windows 11’e yükseltme yapması için, bir süreder Windows 10 kullanıcılarını tam ekran reklamlara boğuyordu. Üstelik bu uygulamasını giderek de sertleştirecek gibi görünüyordu. Windows 10 desteğinin sonu yaklaşıyor olduğundan dolayı Microsoft, yükseltme sürecini hızlandırmanın zamanının geldiğini düşünüyor.

Ancak bu durum kullanıcılardan oldukça fazla eleştiri ve olumsuz geri dönüş aldı. Microsoft da, bu nedenle planlarında sessizce değişiklik yapmış gibi görünüyor. Bir süre önce şirket, bu reklamları uygun Windows 10 cihazlarına daha fazla gönderme planını ertelediğini duyurdu. Microsoft’un resmi Tech Community web sitesindeki duyuruda, geri bildirimler dikkate alınarak bu uygulamanın daha önce açıklandığı gibi Nisan 2024 güvenlik güncellemesiyle devreye sokulmayacağı, gelecekte yeni bir zaman çizelgesi paylaşılacağı belirtildi.

Windows 10’un desteği hala bir yıldan uzun bir süre daha devam edecek ve Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmesi programı, kullanıcılara ekstra üç yıl daha güvenlik sağlayacak. Bu yüzden Microsoft’un biraz daha bekleyeceği tahmin edilebilir. Bu arada üçüncü taraf hizmetleri, Windows 10’un güvenlik desteğini daha da uzatacak hizmet önerilerine sahip.

Ancak, tüm bunların kuruluş ve şirketler için geçerli olduğunu da söylemek lazım. “Sıradan kullanıcıların” Microsoft’un yenilenen reklam planlarından muaf olduğunu belirtelim. Yani, Windows 10 çalıştıran Windows 11 uyumlu bir bilgisayarınız varsa, bilgisayarınızı bir sonraki açışınızda büyük bir Windows 11 reklamı görürseniz çok da şaşırmayın.