Microsoft ve Sony'nin Call of Duty kavgası, yeni anlaşmayla tatlıya bağlandı

Microsoft ve Sony'nin Call of Duty serisi için özel bir anlaşma yaptığı açıklandı. Peki ama bu anlaşma ne kadar sürecek; hangi oyunları kapsıyor?

Sony ve Microsoft arasında Call of Duty anlaşması

Microsoft ve Sony, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasından sonra Call of Duty serisini Sony'nin PlayStation konsollarına da çıkaracağı bir anlaşma imzaladı.

Haber, Xbox başkanı Phil Spencer tarafından Twitter hesabında yayınlandı. Spencer, anlaşmanın ne kadar süreceği veya herhangi bir ücretin söz konusu olup olmadığı konusunda herhangi bir ayrıntı sunmadı: "Küresel olarak oyuncuların en sevdikleri oyunları oynamak için daha fazla seçeneğe sahip olduğu bir geleceği dört gözle bekliyoruz."

The Verge ise, Microsoft ve Sony arasındaki anlaşmanın 10 yıllık olduğunu ve sadece Call of Duty serisini kapsadığını iddia etti. Ayrıca Microsoft, Sony ile mevcut tüm Activision oyunlarını 2027 sonuna kadar PlayStation'da tutmak için bir anlaşma yapmaya çalıştığı, ancak Sony'nin bu anlaşmayı kabul etmediği de iddia ediliyor.

Sony, satın almayı engellemek için her şeyi yaptı

Sony, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasına karşı çıkan en büyük şirket olmuştu. Aylarca ABD Federal Ticaret Komisyonu ve İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi gibi hükümet denetçilerini anlaşmanın genel olarak oyun endüstrisi ve özel olarak da Sony için kötü olacağına ikna etmeye çalıştı.

Bir noktada Sony, CMA'ya sunduğu belgelerde "Microsoft'un Call of Duty'nin PlayStation versiyonunu piyasaya sürebileceğini ve bu versiyonda hataların sadece oyunun son seviyesinde ya da daha sonraki güncellemelerden sonra ortaya çıkabileceğini" iddia etmişti.