İngiliz geliştirici Jon Skeet 2003 yılında Microsoft MVP statüsü aldı. Microsoft teknoloji topluluklarında üstün başarı gösterenleri bu statü ile ödüllendiriyor. Üstelik Microsoft, 2003'ten bu yana Skeet'in MVP'liğini her yıl, sonraki 5 yıl için uzatmayı sürdürmüş.
Ancak Google için çalışmaya başlayan Skeet, bu ünvanı bıraktı ve şu açıklamayı yaptı: "Biraz üzgün bir şekilde Ekim başı itibariyle Microsoft MVP olmayacağım. Yenilenme vakti yaklaşırken işverenime bunun uygun olup olmadığını sordum. Bunun pek de iyi olmayacağı tavsiyesi üzerine, bir MVP olarak ödüllendirilmekten mutlu olduğum halde, bu yıl Microsoft'tan MVP'liğimin yenilenmemesini istedim."
Haberin devamında: MVP'lerin avantajları neler? Skeet ne yapacak?
Nasıl MVP oldu? Bu ona neler sağladı?
Skeet, Microsoft'un programlama dili olan C#'de uzman bir yazar. Amazon yazar profiline göre C# topluluğunda sorulan soruları cevaplamaya büyük vakit ayırıyor. Bununla birlikte bu programlama dilinin ve .NET'in yanlış anlaşılan yönleri üzerine de makaleler yazıyor.
Skeet MVP olmayı bıraksa da topluluğun aktif bir üyesi olmaya devam edeceğini söylüyor. Bu da çok önemli, ünvanını bıraksa da sevdiği şeyleri yapmayı bırakmıyor. Zaten bu türde nadir profesyonelleri benzerlerinden ayıran da bu oluyor. "Nasıl olsa büyük bir şirkette çalışıyorum, akşam mesai bitsin" düşüncesinde olanlar ne MVP olabiliyor, ne de Google'da iş bulabiliyor.
Microsoft, MVP'lerinden birinin Google'da çalışmasından rahatsız olup olmayacağı sorulduğunda, MVP'lerin pek çok şirkette çalıştığını ve durumun kendisini rahatsız etmediğini belirtti. Zaten Microsoft Skeet Google'da işe girdikten sonra da MVP'liği tekrar onaylıyor. Yani Microsoft MVP'liği, sektörde rakip firmada bile çalışsa profesyonelleri centilmence takdir etmek ve onların tanınmasını, sayılmasını sağlamak için dağıtıyor.
Kısacası MVP'ler Microsoft çalışanı değiller. Microsoft test imkanlarını ve önemli haberleri, diğer kaynaklardan çok daha önce MVP'lere duyuruyor.