Microsoft'tan yeni Ukrayna açıklaması: Destek devam edecek!

Microsoft, savaşın başından beri Ukrayna'ya verdiği teknoloji desteğinin devam edeceğini resmi olarak açıkladı.

Microsoft'tan Ukrayna'yı sevindirecek açıklama

Microsoft, Rusya'nın ülkeyi işgali devam ederken, 2023 yılı boyunca Ukrayna'ya ücretsiz olarak teknoloji desteği sağlamaya devam edeceğini duyurdu.

Microsoft Başkanı Brad Smith'in kısa bir süre önce yayınladığı bir blog gönderisine göre, yazılım devinin yardımı yaklaşık 100 milyon dolar değerinde olacak ve Microsoft'un Ukrayna'ya toplam desteğini Şubat ayının sonunda savaşın başlamasından bu yana 400 milyon doların üzerine çıkarıyor. Smith, “Bu, Ukrayna'daki devlet kurumlarının, kritik altyapının ve diğer sektörlerin dijital altyapılarını çalıştırmaya ve vatandaşlara Microsoft Bulut aracılığıyla hizmet vermeye devam etmesini sağlayacak” dedi.

Ayrıca Smith, Ukrayna verilerinin güvenliğini korumanın önemini de vurguladı: “Microsoft ve diğerleri, dijital altyapıyı genel buluta dağıtarak, Avrupa genelindeki veri merkezleri aracılığıyla kritik Ukrayna hizmetlerini destekledi. Microsoft'un Haziran ayındaki raporunda vurgulandığı gibi, bu, Rus seyir füzesi ve Ukrayna'nın hükümet veri merkezine ve diğer fiziksel varlıklarına yönelik diğer kinetik saldırılar karşısında bile Ukrayna'nın verilerinin ve dijital hizmetlerinin esnekliğini ve güvenliğini korumada kritik bir rol oynadı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş başladığından beri, Ukrayna defalarca siber saldırıların hedefi oldu. Bu nedenle Microsoft, Ukrayna'yı kritik siber güvenlik korumasıyla desteklemeye devam edeceğini söyledi. Şirket ayrıca Ukrayna, Polonya ve Avrupa Birliği'nin diğer noktalarında faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen kuruluşları ve insani kuruluşları destekleyecek ve Ukrayna'ya yardım eden ve sivillere karşı savaş suçlarını ele alan uluslararası kuruluşları destekleyecek.

Smith, diğer teknoloji şirketlerinin de aynı şekilde sadece Ukrayna için değil, "uluslararası istikrar ve Avrupa ve dünya çapında temel hakların korunması" için çok önemli olan desteği sağlamak için adım atacağından emin olduğunu belirterek açıklamasını sonlandırdı.